Ajoneuvot Vuoden Auto Suomessa 2024 20.11.2023

Vuoden Auto Suomessa 2024 finalistit ovat selvillä – nämä kuusi autoa kilpailevat voitosta

Finaalikuusikkoon selviytyi kuusi automallia, joiden mukana ei runsaasta osanotosta huolimatta ole yhtään kiinalaismerkkiä.

Vuoden Auto Suomessa 2024 voitosta kisaavat: Hyundai Kona, Kia EV9, Mercedes-Benz E-sarja, Peugeot 408, Toyota Prius ja Volkswagen ID.7. Näistä kaikki ovat ainakin osittain sähköistettyjä, ja kaksi täyssähköautoja. Hyundai Kona tosin on saatavilla myös sähköversiona.

Finaalijoukon viisi ensimmäistä sijaa olivat selkeästi, mutta kuudennesta paikasta käytiin kovempaa vääntöä. ID.7:n paikkaa tavoitteli BYD ja BMW, mutta Volkswagen oli raadin mielestä vakuuttavampi kokonaisuus.

Hyundai Kona ei liene kovin suuri yllätys kärkikahinoissa, sillä viime vuonna Vuoden Auto Suomessa -tittelin voitti Hyundain sisarmalli Kia Niro. Kona pelaa toki ainakin osittain samoilla vahvuuksilla, eli tarjoaa rahalle vastinetta. Lisäksi Hyundai on panostanut auton teknisiin ratkaisuihin.

Finalistien joukossa ei muutenkaan ole kovin suuria yllätyksiä, sillä kaikki mukana olevat mallit ovat herättäneet kiinnostusta etukäteen ja palkintojakin on joukkiolle maailmalla tullut. Mm. Toyota Prius on Yhdysvaltalaisen Motor Trendin valinta vuoden autoksi.

Auto- ja liikennetoimittajat Ry valitsee Vuoden Auto Suomessa -voittajan jo kymmenennen kerran. Kuuden auton finalistijoukko valittiin 33 auton esikarsintajoukosta. Kuusi finalistia pääsee uudelleen raadin arvioitavaksi, ja Vuoden Auto Suomessa 2024 -voittaja julkistetaan 14.12.2023.

Hyundai Kona

Kia EV9

Mercedes-Benz E-sarja

Peugeot 408

Toyota Prius

Volkswagen ID.7

Teksti: Tuomas Rajala Kuvat: Jari Kohonen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat