Yamaha sähköpyörä

Ajoneuvot Pyöräily 9.10.2022

Yamahalta kattava sähköpolkupyörämallisto – kolme uutta pyörää

Yamaha esittelee kolme uutta oman tuotemerkin sähköpyörää maasto-, gravel- ja kaupunkipyöräsegmentteihin.

Yamaha esitteli jo lähes 30 vuotta sitten maailman ensimmäisen tuotantoon otetun sähköavusteisen polkupyörän, joka oli lähtölaukaus koko sähköpyöräilylle. Vuoden 2022 alussa julkistettu Yamahan Switch On -strategia piirsi suuntaviivat Yamahalle, joka aikoo tulla johtavaksi merkiksi kaksipyöräisten sähköajoneuvojen markkinoilla.

Yamahan kolme uutta sähköpyörää, Moro 07, Wabash RT ja CrossCore RC on kehitetty kokonaisvaltaisesti Yamahan PW-voimansiirtoyksikön ympärille.

Yamaha Moro 07

Yamaha Moro 07 on suunniteltu maastoajoon. Sen PW-X3-moottori on Yamahan pienin, kevyin ja tehokkain sähkömoottoriyksikkö, joka kehittää 85 newtonmetrin väännön ja erinomaisen vääntömomentti-painosuhteen. Moottori tuottaa suuren tehon korkealla poljinkierrosluvulla taaten tehokkaan suorituskyvyn jyrkissä nousuissa sekä hiekkaisessa ja mutaisessa maastossa.

Kompakti moottoriyksikkö painaa vain 2,75 kiloa ja se mahdollistaa ajamista helpottavan kapean kampivälin (Q-tekijän). Lisäksi se hyödyntää Zero Cadence -teknologiaa, joka avustaa polkemista pienimmästäkin polkimen painalluksesta.

Pyörän Dual Twin -rungossa on kaksi ylä- ja alaputkea ja se on kehitetty suoraan kompaktin moottoriyksikön ympärille. Tämä näkyy ja tuntuu erityisesti hyvän maavaran ja ketteryyttä lisäävän, kompaktin akselivälin mitoituksessa.

PW-X3 -moottorin pieni fyysinen koko on mahdollistanut myös uuden takajousituksen, jossa joustoliike on 150 millimetriä ja yläputken välissä on RockShox Super Deluxe Select + -iskunvaimennin. RockShox LYRIK SELECT Charger -etuhaarukan joustoliike on 160 millimetriä.

Värinäytön sisältävä Yamaha Interface X tekee ohjaustangossa olevien hallintalaitteiden käytöstä selkeää. Bluetooth-teknologia mahdollistaa älypuhelinyhteyden yhteensopivien sovellusten avulla. Samoin Interface X on yhteensopiva monien polkupyörätietokoneiden kanssa.

Uusi Moro 07 -sähköpyörä on saatavissa kolmena eri kokona (S, M ja L) Icon Blue ja Raven/Silver -värisenä.

Yamaha Wabash

Yamaha Wabash RT on gravelpyörä, joka on suunniteltu pyöräilijöille, jotka arvostavat hauskaa ja rentoa ajamista. Rungon suunnittelussa ja muotoilussa on sovellettu uuden koulukunnan geometriaa, jonka tarkoitus on tehdä asfaltilla ja soralla ajosta nautittavaa ja tuntumaltaan kevyttä.

Yamahan myydyimmän PW-ST-moottoriyksikön Zero Cadence -teknologia tuottaa tasaisen, enimmillään 70 newtonmetrin vääntömomentin heti, kun se havaitsee pyöräilijän polkimen painalluksen. Wabash RT -pyöräilijät arvostavat myös kuormituksen automaattisesti tunnistavaa, Automatic Support Mode -toimintoa, joka käyttää Quad Sensor- ja Inclination Sensor -teknologioita antamaan lisätehoa ylämäkeen tai vastatuuleen ajettaessa.

Ergonomia on mitoitettu rentoon ja mukavaan ajoon, ja pikasäädettävä istuinkorkeus mahdollistaa kuljettajalle ja ajotyylille parhaiten sopivan ajoasennon. Renkaat voi myös helposti vaihtaa sisärenkaattomiksi.

Kaikkien Yamaha-sähköpyörien tavoin Wabash RT on kehitetty yhtenä moottoriyksikkö-runko-jousitus -kokonaisuutena. Ajon kannalta olennaiset tiedot ovat käytettävissä Yamahan Display A -käyttöliittymän ja ison näytön kautta. Kolmena eri kokoisena (S, M, L) tarjolla olevan Wabash RT:n väritys on Blue Steel.

Yamaha sähköpyörä

Yamaha CrossCore RC

Yamaha CrossCore RC

CrossCore on yleispyörä, joka on suunniteltu kaupunkilaisille, jotka harkitsevat kulkemista kotoa työ- tai opiskelupaikkaan pyörällä oman auton tai julkisen liikennevälineen sijaan. CrossCore RC sopii myös pidemmille matkoille ja siihen on saatavana valikoima retkeilyvarusteita.

CrossCore RC:ssä kuormituksen automaattisesti tunnistava Automatic Support Mode -tehostustila kaltevuusantureineen, mikä tekee arkisestakin ajosta helpompaa erityisesti ylämäissä ja vastatuulessa.

Shimano SL-M2010-9R -voimansiirto saa käyttövoimansa lähes äänettömästä PW-ST-moottoriyksiköstä, jonka suurin vääntömomentti on 70 newtonmetriä. Virtalähteenä on 500 wattitunnin akku. Toiminnallisuutta täydentää ajon kannalta olennaiset tiedot isolla nestekidenäytöllä näyttävä Yamahan Display A -käyttöliittymä. CrossCore RC on tarjolla kolmena kokona (S, M ja L) ja värivaihtoehdot ovat Shiver White ja Urban Sage.

 Hinta ja saatavuus

Yamahan uudet Moro 07-, Wabash RT- ja CrossCore RC -sähköpyörät tulevat saataville Euroopassa vuoden 2022 lopulla. Suomessa myynti aloitetaan kevään 2023 aikana. Tarkemmat jälleenmyyjä-, hinta- ja lisätiedot julkaistaan myöhemmin.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Yamaha

Kaikki koeajot

Uusimmat