Ajoneuvot Uutinen 17.4.2016

Yhdysvaltalaismiehet valitsevat automaattivaihteet naisia useammin

Erilaisista tilastoista huolimatta vaikuttaisi, etteivät suomalaiset seuraa samaa muutosta.

Yhdysvaltalainen Swapalease.com-leasingpalvelu on julkaissut muutamia tilastotietoja Amerikan serkkujen taipumuksesta suosia automaattivaihteistoja. Vuoteen 2012 verrattuna käsivalintaisten vaihteistojen osuus on vähentynyt yhtiön leasingkannassa peräti 22 prosenttia vuonna 2015.

Vaikka yhtiön julkaisemat tilastotiedot eivät tarkkuudellaan hurmaa, mielenkiintoista on huomata, että erityisesti miehet ovat siirtyneet nopeammin automaattivaihteistojen ilosanoman alle. Käsivalintaisen vaihteiston valinneista asiakkaista miesten osuus on laskenut 81,2 prosenttiin vuoden 2012 85,4 prosentista. Naisten osuus manuaalivaihteistoissa on siis kasvanut 14,6 prosentista 18,8 prosenttiin.

Molemmat sukupuolet valitsevat automaattivaihteiston aiempaa yleisemmin, mikä ei ole ihme erilaisten automaattien rynnistäessä autovalmistajien tarjonnassa, mutta selitystä ei tunnu löytyvän miksi miehet ovat siirtyneet kytkimettömään ajamiseen nopeammin.

Kysyimme asiaa myös Suomessa toimivalta ALD Automotivelta. Yhtiön tilastot eivät valitettavasti kerro leasingasiakkaiden vaihteistomieltymysten ja sukupuolen suhteesta, mutta automaattivaihteistot näyttäisivät kasvattaneen osuutta meilläkin, joskin trendi vaikuttaisi olevan huomattavasti maltillisempi. Vuonna 2014 automaatin valitsi henkilöautoasiakkaista 65,2 prosenttia ja vuonna 2015 jo 66,5 prosenttia. Vuoden 2016 kolmen ensimmäisen kuukauden perusteella lukema on 68,3 prosenttia. Vaikka tilastot eivät siis sovikaan yhteen, vaikuttaisi muutos olevan meillä selvästi marginaalisempaa.

Lähde: Jalopnik, ALD Automotive, kuva: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat