Liikenne Uutinen 6.6.2016

Energiayhtiöiden yhteistyöllä entistä enemmän latauspaikkoja

Energiateollisuus ry on kannustanut jäsenyhtiöitään panostamaan sähköiseen liikenteeseen ja latauspisteiden lisäämiseen. Työ tuntuu tuottavan tulosta.

Energiateollisuus ry kannustaa jäsenyrityksiään kasvattamaan julkisten latauspisteiden määrää sähköisen liikenteen lisäämiseksi, ja yhteistyön avulla tarjolla olevien latauspaikkojen määrä onkin noussut voimakkaasti kahden viime vuoden aikana. 18 energiayhtiön perustaman Virtapisteen verkostossa on yhteensä yli 80 latauspistettä 16 paikkakunnalla, ja Fortumin verkostossa on puolestaan yli 20 pikalatausasemaa.

Sähköinen liikenne -hankkeen ylläpitämässä tietokannassa latauspisteiden määrä on noussut 545:een, kun vielä vuonna 2014 latauspisteistä oli vain 227. Asennuksissa johdossa on Etelä-Suomi, mutta esimerkiksi Napapiirin Energia ja Vesi Oy on laajentanut latauspisteitä 14 aseman voimin Lapin teille.

Sähköinen liikenne säästää hiilidioksidi- ja typpioksidipäästöissä, sillä ajoneuvojen käyttö on näiltä osin saasteetonta. Myös sähkön tuotannosta syntyy vähemmän kasvihuonepäästöjä kuin polttoaineen jalostamisesta.

Omalta osaltaan myös sähkön tuotannossa on edistytty. Sähkön mikrotuotantoa ostavien sähkönmyyjien määrä on kohonnut 26:een, sillä myös sähkön pientuotannon edistäminen kuuluu Energiateollisuuden tavoitteisiin. Yhdistys pyrkii myös haastamaan jäseniään osaksi omaa yhteiskuntasitoumusta, jossa panostetaan kestävään kehitykseen.

Lähde: Energiateollisuus

Jaa artikkeli