Liikenne_tietyö

Liikenne Uutinen 29.11.2017

Liikennejärjestelyt tehovalvonnassa Helsingissä

Helsingin kaupunkiympäristö kertoo valvovansa tehostetusti tällä viikolla työmaita. Erityistarkkailussa ovat myös työmaiden liikennejärjestelyt.

Työmaat ovat usein välttämättömiä, mutta saattavat aiheuttaa haittaa liikenteelle erityisesti kaupunkiolosuhteissa. Helsingin kaupunkiympäristö kertoo valvovansa tällä viikolla tehostetusti liikennejärjestelyiden lisäksi työmaiden opasteita, aitojen sijoittelua sekä luvatonta maankäyttöä.

Liikennemerkit ja valaistus lisäävät näkyvyyttä

Rakennustyön turvallisuusasetuksen mukaan työmaan ajotiet on järjestettävä siten, että ne eivät tarpeettomasti risteä työmaan muiden kulkuteiden kanssa, ja rajoitukset työmaaliikenteessä on osoitettava liikennemerkeillä.

Jos työmaa sijaitsee yleisellä liikennealueella, asetuksen mukaan on huolehdittava työmaan näkyvyydestä muille tielläliikkujille liikenteen ohjauksella, liikennemerkeillä, turvalaitteilla ja valaistuksella.

Kaksi kertaa vuodessa

Työmaiden tehovalvontaa tehdään Helsingissä kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Valvonnan tuloksia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #tehovalvonta.

Kaupunkiympäristön Alueidenvalvonnan tiimipäällikkö Petri Ojala kertoo Moottorille, että puutteita on havaittu ainakin työmaan pätevyysvaatimuksissa, liikennejärjestelyissä ja ajoradan päällysteen kunnossa.

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Lähde: Helsingin kaupunki, FINLEX Kuva: Moottorin kuva-arkisto

Jaa artikkeli