Liikenne Uutinen 16.9.2015

Nokian triplavoitto – Hakkapeliitat menestyivät lehtitesteissä

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas ja Hakkapeliitta R2 -kitkarengas jatkoivat testimenestystään. Tällä kertaa kärkisijoitus heltisi kolmessa talvirenkaita arvioineessa lehtitestissä.

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas ja Nokian Hakkapeliitta R2 -kitkarengas jatkoivat testimenestystään. Tällä kertaa kärkisijoitus heltisi sekä Tekniikan Maailman (17/2015) että Tuulilasin (12/2015)  talvirengastesteissä. Tekniikanmaailman testissä testattiin kitkat ja nastat. Nokian sijoitus oli kärkipaikka molemmissa sarjoissa. Tuulilasin testissä mittaa toisistaan ottivat nastarenkaat.

Eri puolilla maailmaa julkaistavissa autolehtien testeissä sekä Hakkapeliitta 8 että Hakkapeliitta R2 ovat kumpikin olleet tähän mennessä testivoittajina yli 20 kertaa.

TM: ”Markkinoiden ykkönen”

Tekniikan Maailman (17/2015) rengastestaajien arvion mukaan nastallinen Hakkapeliitta 8 on jäällä markkinoiden ykkönen. ”Sen jarrutus- ja vetopito ovat erinomaiset ja hallinta on helppoa ääritilanteissakin. Lumella Nokian tarjoaa myös varman pidon ja ohjattavuuden”, TM kitetyttää.

Sulalla asvaltilla Hakkapeliitta 8:n on rauhallinen, eikä rengas yllätä äkillisellä pidon menetyksellä. Polttoainetehokkuutta kuvaava vierintävastus on  alhainen.

Loppuarvostelussa Hakkapeliitta 8 sai ainoana nastarenkaana viisi tähteä. Moninkertainen testivoittaja oli paras kaikissa jäällä suoritetuissa osatesteissä. Nastarengassarjassa oli mukana yhteensä 12 talvirengasta. Testattu koko oli 205/55 R16.

Tuulilasi: ”Mahtava jääpito”

Tuulilasin (12/2015) testissä Hakkapeliitta 8 oli joukon paras lumella ja jäällä. ”190 hyvin sijoitettua nastaa takaavat Nokian renkaalle mahtavan jääpidon. Erityisesti jää mieleen vankka ote kaarteissa. Lumisella metsälenkillä Nokian on vakaa ja helposti ohjautuva”, Tuulilasin testiryhmä arvioi.

Lisäksi Hakkapeliitta 8:n polttoaineenkulutus oli testin pienin. Ajomukavuutta parantaa vaatimaton sisämelu. Hakkapeliitta 8 jakoi testin hiljaisimman nastarenkaan tittelin kahden muun kanssa. Tuulilasin vertailussa oli mukana yhteensä 8 nastarengasta koossa 205/55 R16.

TM: ”Paras jäisille ja lumisille teille”

Tekniikan Maailman (17/2015) kitkarengasvertailussa talvipito tarjosi Hakkapeliitta R2:lle paikan testin kärkeen. ”Nokian Hakkapeliitta R2 on paras kitkarengas jäisille ja lumisille teille. Jarrutus- ja kiihdytyspito ovat hyvät, mutta parasta on renkaan hallittavuus liukkaimmillakin keleillä, myös pidon rajan ylittämisen jälkeen”, TM testiryhmä arvioi.

Turvallista ja mukavaa matkantekoa vahvistaa hiljainen ajoääni ja testin matalin vierintävastus. Kitkarengasvertailussa oli mukana yhteensä 8 talvirengasta koossa 205/55 R16.

Testimenestystä myös Venäjällä

Nokian renkaat menestyivät myös Venäjän suurimman autolehden Za Rulemin (9/2015) vertailussa. Lehti testasi sekä nasta- että kitkarenkaita, ja kummankin kategorian kärkipaikan vei Hakkapeliitta. Renkaat testattiin koossa 175/65 R14.

Nastarenkaista Hakkapeliitta 8:ssa on paras pito, matala polttoaineenkulutus sekä looginen ja tarkka ohjautuvuus erilaisilla tieosuuksilla, Za Rulem arvioi. Testiryhmä suosittelee myös Nokian Nordman 5 -rengasta. Loistava pito lumella ja alhaisin polttoaineen kulutus toivat tälle renkaalle testin pronssisijan.

Za Rulemin mukaan Hakkapeliitta R2:ssa on uskomaton pito jäällä ja loistavat ajo-ominaisuudet kaikilla tiepinnoilla. Myös polttoaineen kulutus on testin alhaisin. Nokian Nordman RS puolestaan sai kiitosta tarkasta ja turvallisesta ajokäyttäytymisestä lumisilla teillä.

Lähde ja kuva: Nokian Renkaat

Jaa artikkeli