Liikenne Uutinen 9.3.2016

Onko naapurisi auto omaasi luotettavampi? Dekran katsastustilasto paljastaa totuuden

Dekran vikalista paljastaa armotta vikaherkät autot. Mikä on oman automallisi sijoitus vikalistalla?

Autonostajan ystävä on kattava katsastusraportti, joka paljastaa armotta, mitkä ovat vähävikaisia automalleja, mitkä murheenkryynejä.

Yksi arvostetuimmista on Saksan toiseksi suurimman katsastusketju Dekran katsastusraportti. Sen erityisansio on kattavuuden lisäksi se, että raportti vertaa vikojen määrää auton ajomäärään eikä ikään, kuten useimmat muut vikaraportit.

15 miljoonaa katsastusta

Dekra-raportti 2016 perustuu 15 miljoonaan määräaikaiskatsastukseen Saksassa vuosina 2014 ja 2015. Mukana ovat automallit, joista on vähintään tuhannen katsastuksen tiedot eri ajomääräryhmissä.

Auton iän sijasta tulokset on esitetty kolmessa eri ajokilometriryhmässä, alle 50 000,

50 001–100 000 ja 100 001–150 000 km. Ajokilometrimäärä auton iän sijasta lisää selvityksen luotettavuutta ja auttaa suhteuttamaan vikamäärän ajomäärään. Isoilla ja edustusluokan autoilla ajetaan tyypillisesti eniten, pikkuautoilla ja urheiluautoilla vähiten.

Paljon kilometrejä nielleitä autoja ajavien tai niitä mielivien iloksi Dekran verkkosivuilla on valtavasti vikatietoja myös vanhoista automalleista. Sivuilta löytyy yli 15-vuotiaiden autojen vikatietoja kolmessa eri ajomääräryhmässä aina 200 000 kilometriin saakka.

Audi A6 kärjessä

Vuonna 2011 esitelty Audi A6 -mallisto nousi koko tilaston parhaaksi. Audi A6 ohitti kahden edellisen raportin ykkösen eli Mercedes-Benz E-sarjan (W212). Audi Q5 sijoittui kolmanneksi.

Audi_A6_2011

Audi A6 osoittautui koko testin parhaaksi.

Koko tilaston parhaat on keskiarvo kolmen eri ajomääräryhmän arvosanoista.

Koko tilaston vähävikaisimmat mallit alle 50 000 ajokilometrin ryhmässä ovat mersuja: B-sarja, ML, CLS ja SLK.

Kun otetaan huomioon kaikki ajomääräryhmät, Audi nousi kärkeen. Mercedes-Benz on parantanut laatua uusimmissa malleissa, mutta 2000-luvun alun mallien laadussa on ollut puutteita. Esimerkiksi vuonna 2009 esitelty Mercedes-Benz E-sarja (W212) on merkittävästi laadukkaampi kuin vuonna 2002 esitelty edeltäjä (W211).

Mersun aikaisempi murheenkryyni, Yhdysvalloissa valmistettava iso ML-katumaasturi on parantunut huikeasti: Aikaisemmat ML-mallit (etenkin W163) olivat vikatilastojen surkeimpia, mutta uusi, vuonna 2011 esitelty ML (W166) on noussut vähävikaisimpien joukkoon. Sen viattomuusindeksi, 98,5 on koko tilaston paras yhdessä Mercedes-Benzin B-sarjan kanssa.

Yaris, A1 ja Swift pienten kärki

Toyota_Yaris_2011

Toyota Yaris pärjäsi hienosti.

Toyota Yaris, Audi A1 ja Suzuki Swift ovat pikkuautojen parhaat. Eniten ajettujen ryhmässä Mazda 2, Volkswagen Polo ja Ford Fiesta nousevat kärkeen.

Honda Civic, BMW 1-sarja ja Toyota Prius nappasivat eri ajomääräryhmien kärkisijat pienemmässä keskiluokassa.

Volvo S60/V60 voitti kaksi ajomääräryhmää ja BMW kolmossarja yhden kärkitilan isommassa keskiluokassa.

Premium-merkit porskuttavat

Premium-merkkien uudemmat mallit hallitsevat isojen autojen kärkisijoja ja vanhemmat mallit häntäpään sijoja.

Mercedes-Benz_ML_W166

Yhdysvalloissa valmistettavan Mercedes-Benz ML:n laatu on kohentunut merkittävästi. Nykyisin auto tunnetaan Mercedes-Benz GLE:nä.

Katumaasturien ryhmässä Mercedes-Benz ML (W166) nappasi kärkitilan kahdessa ajomääräryhmässä ja Audi Q5 otti kärkitilan yli 100 000 ajettujen ryhmässä.

Volkswagen Sharan yllätysmenestyjä

Tila-autoissa Mercedes-Benz B-sarja oli kärjessä kahdessa ajomääräryhmässä. Yli 100 000 kilometriä ajettujen joukossa yllätysvoittajaksi nousi vuonna 2010 esitelty Volkswagen Sharan.

Volkswagen_Sharan

Volkswagen Sharanin laatu koheni vuonna 2010 esitellyssä nykysukupolvessa.

Mallimuutoksen yhteydessä Volkswagen  Sharanin laatu koheni huikeasti. Ensimmäisen sukupolven Sharan oli yhteistyötä Fordin kanssa, mallinimet Ford Galaxy, Volkswagen Sharan ja Seat Alhambra. Portugalissa valmistettujen autojen laatu oli kehno. Kun valmistajat eriyttivät tuotannon, laatu koheni.

Korkeiden tila-autojen ja pienten pakettiautojen ryhmässä kärkeen nousivat Volkswagen Amarok sekä Opel Combon ja Peugeot Partnerin uudemmat mallit.

Jaossa top ja flop-sijoituksia

Jaossa on sijoituksia kahdeksassa kokoluokassa, kussakin yhdeksän sijoitusta eli kolme sijoitusta kolmessa eri ajomääräryhmässä, yhteensä 72 top 3- ja flop 3 -sijoitusta. Pakettiautojen ryhmä ei ole mukana tässä laskennassa.

Kolme kärjessä -sijoitukset jakautuivat seuraavasti:

Audi nousi niukasti ykköseksi ohi mersun: Audi nappasi 16 kolmen kärjessä sijoitusta, toisena Mercedes-Benz (15) ja kolmantena BMW (7), seuraavina Volkswagen (6), Ford, Toyota ja Volvo (4), Opel (3), Citroën, Hyundai, Mazda ja Suzuki (2), Fiat, Honda, Peugeot, Porsche ja Renault (1).

Kolmen viimeisen sijan joukossa ovat useimmin Mercedes-Benz (12 kertaa), seuraavina Opel (10), BMW (7), Citroën, Fiat, Ford, Kia ja Nissan (5), Hyundai ja Renault (4), Peugeot (3), Chevrolet (2), Audi, Lancia, Mazda, Seat ja Volkswagen (1).

Ja jos joku kummastelee, miksei Škoda merkkinä ole esillä edellä luetelluissa Dekran-tiedoissa, on selityksenä se, ettei merkki sijoittunut vikatilastoissa aivan kärkeen, muttei myöskään hännille.

Mersu petrannut

Mersu 2010-luvulla mersujen laatu on kohentunut 2000-luvun alkupuolen tilanteesta, jolloin runsas uutuustulva johti lastentauteihin.

Opelin nykymallit ovat laadukkaita ja vähävikaisia, mutta 2000-luvun alkupuolen Vectra-, Tigra- ja Agila -malleissa on runsaasti vikoja.

Uuden sukupolven Ford Fiesta ja C-Max / Grand C-Max ovat luotettavia, mutta vanhemman sukupolven Ford Mondeo ja Tourneo/ Transit  Connect ovat vikaherkkiä.

Korealaisten ja ranskalaiset uudet mallit kärkikahinoissa – japanilaisten laatuylivoima on hiipumassa

Aiemmissa tilastoissa korealaiset ja ranskalaiset eivät ole kärkitiloilla juhlineet, mutta nyt on parannusta näkyvissä. Korealaisista Hyundai i30 ja ix20 nousivat luokkansa kärkikolmikkoon alle 50 000 kilometrin ajomääräryhmässä.

Ranskalaisista luokkansa kärkikolmikkoon nousivat Citroën C4  50 001–100 000 km ryhmässä sekä Renault Scénic, Peugeot Partner ja Citroën Berlingo 100 001–150 000 kilometrin ajomääräryhmässä.

Pakettiautoissa Renault Master oli paras kahdessa ajomääräryhmässä ja Peugeot Boxer kolmas eniten ajettujen ryhmässä. Myös italialainen Fiat Doblò nappasi luokassaan kolmostilan 50 001–100 000 kilometrin ajomääräryhmässä.

Uutuudet päihittävät edeltäjänsä

Myös korealaisiin, ranskalaisiin ja italialaisiin merkkeihin pätee se, että uudemmat mallisukupolvet ovat edellisiä parempia.

Japanilaisen laadun ylivoima osoittaa hiipumisen merkkejä eurooppalaisten ja korealaisten parantaessa laatuaan.

Toyota ylti vain neljästi luokkansa kolmen kärkeen, Mazda ja Suzuki kahdesti ja Honda kerran.

Huikeita eroja sukupolvien välillä

Saman automallin eri mallisukupolvet voivat löytyä tilastosta joko kolmen parhaan tai kolmen huonoimman joukossa jopa samassa ajomääräryhmässä!

Näissä tapauksissa uusi malli on selvästi edeltäjäänsä laadukkaampi. Lisäksi jotkut mallit ovat ikääntyessään alttiita vähäisen käytön aiheuttamille vioille, esimerkiksi takapyörien levyjarrut voivat jumittaa.

Kokoluokassaan kolmen kärkeen ja kolmen häntäpäähän sijoittuneita malleja ovat Mercedes-Benz C-sarja, E-sarja ja CLS, BMW 5-sarja ja Z4, Opel Combo ja Meriva, Renault Scénic sekä Fiat Doblò – kaikissa uuden mallisukupolven ollessa entistä parempi.

Selvitys painottuu saksalaisiin merkkeihin ja malleihin, joista suuren autokannan myötä on tilastoon saatu muita laajempi mallikirjo. Kuitenkin kolme kärjessä ja kolme hännillä -sijoitusten yhteen laskeminen merkeittäin antaa selkeän kuvan laatueroista eri merkkien välillä.

Tulokset perustuvat merkittäviin teknisiin vikoihin. Arvosana perustuu DMI-vikaindeksiin.

Dekra-raportin tulokset perustuvat katsastuksessa havaittuihin teknisiin vikoihin, joilla on suuri merkitys turvallisuuteen, ympäristöön ja korjauskustannuksiin. Merkittäviä vikoja löytyy eniten jarruista, pyöräntuennasta, ohjauslaiteiteista, sähkölaitteista sekä päästöistä (pakokaasupäästöt ja öljyvuodot).

Omistajan huolimattomuudesta johtuneet viat, esimerkiksi kuluneet renkaat tai lasinpyyhkimen sulat, eivät vaikuta arvosteluun.

DMI-vikaindeksi (Dekra Mängel Index) lasketaan vähentämällä merkittävien, ison vikojen prosentit ilman vikoja -prosenttiluvusta.  Mitä isompi arvo, lähempänä 100:aa, sitä parempi. Luku on oikeastaan ”viattomuusindeksi”.

Tulokset on esitetty kokoluokittain, mikä helpottaa vertailua käytetyn auton ostajan kannalta.

Tuloslistassa on kahdeksan kokoluokkaa pikkuautoista katumaastureihin, lisäksi pakettiautot.

Auton iän sijasta tulokset on esitetty kolmessa eri ajokilometriryhmässä, alle 50 000,

50 001–100 000 ja 100 001–150 000 km.

Ajomäärät vaihtelevat kokoluokittain. Isoilla ja edustusluokan autoilla ajetaan eniten, pikkuautoilla ja urheiluautoilla vähiten.

Matkan tyssää yleisimmin sähkövika. Kilometrien karttuessa hoito ja huolto vaikuttavat auton kuntoon.

Kilometrien karttuessa ja auton ikääntyessä auton hoidolla, määräaikaishuolloilla, vikojen korjauttamisella, ajo-olosuhteilla ja ajotavalla on ratkaiseva merkitys auton tekniseen kuntoon – mallin laadun ohella.

Katsastuksessa havaitut viat ovat erilaisia kuin tielle pysäyttävät tekniset viat, joista yli puolet liittyy sähkölaitteisiin. Pelkästään akkuviat muodostavat kolmanneksen kaikista tielle pysäyttävistä vioista Saksan ADAC-tiepalveluraportin mukaan.

Katsastustilastojen puutteena on myös se, että katsastustilastot eivät kerro kaikista autojen tyyppivioista. Esimerkiksi joidenkin mallien kalliita korjauskustannuksia aiheuttavat DSG-kaksoiskytkinvaihteiston, kaksoismassavauhtipyörän tai jakopään ketjun tyyppiviat jäävät katsastusraportin ulkopuolelle. Tällaiset viat keskeyttävät ajamisen kokonaan tai ilmaisevat metelillä ja värinällä vakavasta viasta, joka korjautetaan ennen katsastukseen menoa.

Dekran verkkosivuilla on valtavasti vikatietoja myös todella vanhoista automalleista, joiden valmistus on lopetettu jo vuosia sitten. Verkkosivuilta löytyy vanhempien, yli 15-vuotiaiden autojen vikatietoja kolmessa eri ajomääräryhmässä aina 200 000 kilometriin saakka. Osion mallikirjo yltää aina Audi 100:sta Toyota Starletiin asti.

 

Automallikohtaiset vikatiedot saksaksi:

https://gebrauchtwagenreport.com/

englanniksi:

https://used-car-report.com/

Katsastustilaston kolme parasta
(kaikki ajomääräryhmät*)

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI**

1. Audi A6 2011 94,4
2. Mercedes-Benz E-sarja 2009 93
3. Audi Q5 2008 89
*Kokonaistilastossa kaikki kolme ajokilometriryhmää 0–50 000 km, 50 001–100 000 km ja 100 001–150 000 km, tulos on niiden keskiarvo. Uusimpia malleja puuttuu, koska niistä ei vielä tilastoa kaikissa ajokilometriryhmissä.
**Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Katsastustilaston vähävikaisimmat (ajomäärä enintään 50 000 km)

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI*

1. Mercedes-Benz B-sarja 2011 98,5
1. Mercedes-Benz ML 2011 98,5
2. Mercedes-Benz CLS 2010 98,3
2. Mercedes-Benz SLK 2011 98,3
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Kokoluokkien parhaat*

Luokka

Mallien
määrä
luokassa

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI**

Pikkuautot 53 Toyota Yaris 2011 92,7
Pienempi keskiluokka 40 Honda Civic 2011 94,8
Isompi keskiluokka 26 Volvo S60 / V60 2010 96,6
Isot autot ja edustusluokka 11 Mercedes-Benz CLS 2010 98,3
Katumaasturit ja maasturit 37 Mercedes-Benz ML 2011 98,5
Urheiluautot ja avoautot 16 Mercedes-Benz SLK 2011 98,3
Tila-autot 35 Mercedes-Benz B-sarja 2011 98,5
Korkeat tila-autot/
pienet pakettiautot
22 Opel Combo 2011 84,8
Pakettiautot 16 Renault Master 2010 80,4
*Tilaston parhaat mallit kokoluokittain (ajokilometriryhmä 0–50 000 km)
**Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Kolme parasta ja huonointa automallia kokoluokittain eri ajokilometriryhmissä

Pikkuautot

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI*

0–
50 000 km
1. Toyota Yaris 2011 92,7
2. Audi A1 2010 92,4
3. Suzuki Swift 2010 90,0
Keskiarvo 79,1
50. Citroën C3 / Pluriel 2003 60,2
50. Hyundai Atos 2004 60,2
52. Seat Ibiza / Cordoba 2002 59,9
53. Citroën C2 2002 55,3
50 001–
100 000 km
1. Audi A1 2010 87,2
2. Toyota iQ 2008 83,5
3. Suzuki Swift 2010 78,4
Keskiarvo 53,1
49. Citroën C2 2003 34,3
50. Hyundai Atos 2004 33,8
50. Lancia Ypsilon 2003 33,8
52. Kia Picanto 2004 32,5
100 001–
150 000 km
1. Mazda 2 2007 57,6
2. Volkswagen Polo 2009 57,3
3. Ford Fiesta 2008 54,1
Keskiarvo 28,3
34. Nissan Micra 2003 15,4
35. Kia Picanto 2004 15,2
36. Chevrolet Kalos / Aveo 2002 10,7
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Pienempi keskiluokka

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI*

0–
50 000 km
1. Honda Civic 2011 94,8
2. Hyundai i30 2011 94,4
3. BMW 1-sarja 2011 94,1
Keskiarvo 85,1
38. Renault Mégane 2002 64,7
39. Peugeot 307 2001 64,1
40. Nissan Almera 2000 62,8
50 001–
100 000 km
1. BMW 1-sarja 2011 86,9
2. Mazda 3 2009 82,3
3. Citroën C4 / DS4 2010 82,1
Keskiarvo 66,8
39. Renault Mégane 2002 42,3
40. Peugeot 307 2001 41,3
41. Nissan Almera 2000 40,8
100 001–
150 000 km
1. Toyota Prius 2003 70,1
2. Ford Focus 2010 69
3. Opel Astra 2009 67,6
Keskiarvo 46,5
32. New Beetle 1997 21,4
33. Peugeot 307 2001 21
34. Nissan Almera 2000 19,9
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Isompi keskiluokka

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI*

0–
50 000 km
1. Volvo S60 / V60 2010 96,6
2. Mercedes-Benz C-sarja 2007 95,1
3. Audi A4 2008 94,2
Keskiarvo 89,7
22. Mercedes-Benz C-sarja 2000 73,1
23. Opel Vectra 2002 68,3
24. Ford Mondeo 2000 65,2
50 001–
100 000 km
1. Volvo S60/V60 2010 91,5
2. Audi A4 2008 88,1
2. Audi A5 2007 88,1
Keskiarvo 73,9
28. Mercedes-Benz C-sarja 2000 52,1
29. Citroën C5 2001 49,4
30. Opel Vectra 2002 48,4
100 001–
150 000 km
1. BMW 3-sarja 2011 80,3
2. Audi A5 2007 79,8
3. Audi A4 2008 79,4
Keskiarvo 53,6
27. Opel Vectra 2002 30,8
28. Citroën C5 2001 28,8
29. Ford Mondeo 2000 28,3
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Isot autot ja
edustusluokka

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI*

0–
50 000 km
1. Mercedes-Benz CLS 2010 98,3
2. Mercedes-Benz E-sarja 2009 97,6
3. Audi A6 2011 97,5
Keskiarvo 93,9
9. Audi A6 2004 89,3
10. BMW 5-sarja 2003 82,3
11. Mercedes-Benz E-sarja 2002 77,3
50 001–
100 000 km
1. Mercedes-Benz CLS 2010 95,7
2. Audi A6 2011 94,9
3. Audi A7 2010 93,7
Keskiarvo 81,8
12. BMW 5-sarja 2003 72,2
13. Mercedes-Benz CLS 2004 71,6
14. Mercedes-Benz E-sarja 2002 61,5
100 001–
150 000 km
1. Audi A6 2011 90,9
2. Mercedes-Benz E-sarja 2009 87,7
3. BMW 5-sarja 2009 81,3
Keskiarvo 63,8
12. Mercedes-Benz CLS 2004 52,7
13. BMW 7-sarja 2001 48,5
14. Mercedes-Benz E-sarja 2002 45,9
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Katumaasturit ja
maasturit

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI*

0–
50 000 km
1. Mercedes-Benz ML 2011 98,5
2. Mercedes-Benz GLK 2008 96,8
3. Volvo XC60 2008 95,9
Keskiarvo 88,2
35. Fiat Sedici 2006 77,7
36. Kia Sportage 2004 77
37. BMW X3 2004 75,1
50 001–
100 000 km
1. Mercedes-Benz ML 2011 94,6
2. Audi Q5 2008 90,8
3. Audi Q3 2011 90,5
Keskiarvo 74,5
49. Hyundai Tucson 2005 52
50. Kia Sorento 2002 49,3
51. Nissan X-Trail 2001 47,1
100 001–
150 000 km
1. Audi Q5 2008 82,1
2. Volvo XC60 2008 82
3. Mercedes-Benz GLK 2008 80
Keskiarvo 54,7
30. Hyundai Tucson 2005 31,3
31. Chevrolet Captiva 2006 26,5
32. Kia Sorento 2002 24,5
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Urheiluautot ja
avoautot

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI*

0–
50 000 km
1. Mercedes-Benz SLK 2011 98,3
2. BMW Z4 2009 95,6
3. BMW 6-sarja 2011 93,5
Keskiarvo 88,1
14. Mercedes-Benz CLK 2002 83,2
15. BMW Z4 2002 76,9
16. Opel Tigra 2004 70,3
50 001–
100 000 km
1. BMW Z4 2009 88,3
2. Audi TT 2006 81,5
3. Porsche 911 2004 79,1
Keskiarvo 68,7
13. Mercedes-Benz CLC /
Sportcoupé
2000 62
14. BMW Z4 2002 58,2
15. Opel Tigra 2004 49,9
100 001–
150 000 km
1. Audi TT 2006 68,6
2. Volkswagen Scirocco 2008 63,6
3. Volkswagen Eos 2006 57,4
Keskiarvo 44,4
8. BMW Z4 2002 35,9
9. Mercedes-Benz CLC /
Sportcoupé
2000 33,6
10. Opel Tigra 2004 28,8
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Tila-autot

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI*

0–
50 000 km
1. Mercedes-Benz B-sarja 2010 98,5
2. Ford C-Max /
Grand C-Max
2010 91,2
3. Hyundai ix20 2010 90,3
Keskiarvo 84,6
33. Citroën Xsara Picasso 1999 66,8
33. Opel Agila 2000 64,6
35. Renault Scénic 2003 61,4
50 001–
100 000 km
1. Mercedes-Benz B-sarja 2010 95,7
2. Opel Meriva 2010 81,5
3. Ford C-Max /
Grand C-Max
2010 80,8
Keskiarvo 64,1
39. Renault Modus 2004 44,9
40. Fiat Idea 2003 44,1
41. Opel Agila 2000 38
100 001–
150 000 km
1. Volkswagen Sharan 2010 72,5
2. Renault Scénic 2009 66,5
3. Toyota Corolla Verso 2004 57
Keskiarvo 42,2
25. Opel Meriva 2003 23,9
26. Mazda Premacy 1999 22,2
27. Opel Agila 2000 19,2
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Korkeat tila-autot /
pienet pakettiautot

Sija

Malli

Esitelty

Viattomuus-
indeksi DMI*

0–
50 000 km
1. Opel Combo 2011 84,8
2. Mercedes-Benz Vito /
Viano
2003 84,1
2. Volkswagen Amarok 2010 82,4
Keskiarvo 76,9
20. Opel Combo 2001 67,2
21. Ford Tourneo /
Transit Connect
2004 62,3
22. Fiat Doblò 2001 53,3
50 001–
100 000 km
1. Volkswagen Amarok 2010 70,5
2. Mercedes-Benz Vito /
Viano
2003 65
3. Fiat Doblò 2010 61
Keskiarvo 55,2
19. Ford Tourneo /
Transit Connect
2004 33,8
20. Mercedes-Benz Vaneo 2001 30,3
21. Fiat Doblò 2001 29,5
100 001–
150 000 km
1. Peugeot Partner 2008 50,2
2. Citroën Berlingo 2008 47,8
3. Mercedes-Benz Vito /
Viano
2003 43,4
Keskiarvo 35,8
13. Fiat Doblò 2001 12,7
14. Mercedes-Benz Vaneo 2001 12,1
15. Ford Tourneo /
Transit Connect
2004 11,9
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Pakettiautot

Sija

Malli

Esitelty

Raportissa ei ole yksityiskohtaista tulostaulukkoa, joten pisteitä ja huonoimpien sijoitusta ei voitu laskea.
0 –
50 000 km
1. Renault Master 2010
2. Mercedes-Benz Sprinter 2006
3. Opel Movano 2010
50 001–
100 000 km
1. Renault Master 2010
2. Mercedes-Benz Sprinter 2006
3. Opel Movano 2010
100 001–
150 000 km
1. Volkswagen Crafter 2006
2. Mercedes-Benz Sprinter 2006
3. Peugeot Boxer 2006
*Viat­to­muusin­deksi DMI, pro­sent­tia: Las­ke­taan kaa­vasta ilman vikoja (%), josta vähen­ne­tään mer­kit­tä­vät viat (%).

Lähde:

Dekra-Report 2016 (Dekra-käytettyjen autojen opas, ilmestynyt Saksassa 26.2.2016).

Aineisto: 15 miljoonaa määräaikaiskatsastusta Saksassa vuosina 2014 ja 2015.

Dekra on Saksan toiseksi suurin katsastusyritys , markkinaosuus 34 prosenttia www.dekra.de/

Mallikohtaiset vikatiedot: saksan, englannin, ranskan, italian, ruotsin tai puolan kielellä löytyvät osoitteesta: www.gebrauchtwagenreport.com/

Verkkosivulla on myös laaempi malli- ja vuosimallilista: myös yli 15 vuotta vanhojen autojen vikatietoja 200 000 ajokilometriin asti.

Saksaksi lisätietoa: 

Auto, Motor und Sport Spezial: Gebrauchtwagen 2016

Ilmestynyt 26.2.2016, 168 sivua, hinta Saksassa 4,90 euroa. Saatavilla myös Suomessa suurimmissa kirjakaupoissa ja lehtipisteissä.

Jaa artikkeli