Matkailu Ulkomaanmatkailu 5.5.2014

Golfarin pitopöytä

Jokaisella golfarilla on tunnetusti oma makunsa. Yksi ainoa varma asia on: Belekissä ei ole yhtään ainoaa huonoa kenttää.

Belekin kenttien arviointi ja kuvailu on vaikeaa. Olen käynyt Belekissä viisi, kuusi kertaa ja aina kentät menevät mielessä sekaisin.

Meillä jokaisella golfarilla on tunnetusti oma makunsa – monesti riippuen, miten peli on sujunut. Yksi ainoa varma asia on: Belekissä ei ole yhtään ainoaa huonoa kenttää.

Belek on kuin golfarin pitopöytä, josta voi valita omien mieltymysten mukaisen kokonaisuuden puistokentistä aina syvien poterobunkkereiden linkaskenttään.

Jokaisen golfarin pitäisi, jos ei nyt ihan ensi kerralla, mutta ainakin toisella kerralla, pelata kierros National Golf Clubilla.

Se on meidän Taliimme verrattava, Belekin vanhin, vuonna 1994 avattu kenttä ja ainoa, joka ei ole hotellien omistuksessa.

Sitä paitsi se on testikenttä golfin osaamisesta. Griinit ovat kohtuullisen kokoisia, mutta vaikeasti lähestyttäviä, vesiesteitä on paljon, väylät kapeita ja puusto tiheää.

Pasha-kenttä_001

Antalyan Golfin Pasha ja Sultan ovat monien suosikkikenttiä. Pasha on avara puistokenttä, jota voi kuvailla lyhyeksi, helpoksi ja hoidetuksi. Pasha on lomagolfarin leppoisa kenttä.

Sultan on toista maata. Monen arvoturnauksen kenttänä toiminut Sultan lupaa vaikeuksia kokeeneellekin golfarille.

Sultanin 16- väylällä virtaavan puron sillalla on mielenkiintoinen laatta, jossa lukee: Torsti Purhonen bridge.

Selvisi, että Torsti oli ylittämässä siltaa, kun hän huomasi, että mailat bägistä olivat putoamassa puroon.

Hän pelasti bägin ja muut mailat, mutta horjahti karkaavaa putteria kurottaessaan kivikkopohjaiseen puroon.

Paikalle oli kutsuttava ambulanssi. Torstille ommeltiin käsivarsiin 30 tikkiä. Laatta on pelikavereiden ideoima muisto tapahtumasta.

Tat Golf on mukava 27-reikäinen kenttäpaketti. Puistotyylisessä kentässä on enemmän korkeuseroja kuin Belekin muilla kentillä.

Gloria Golf on puistokenttä, jonka väylät puikkelehtivat puuston lomassa. Tasaisessa maastossa ei ole juurikaan korkeuseroja.

Sueno kenttä_001

Yksi suomalaisten suosikkipaikkoja on Sueno. Ruotsinlaivaa muistuttavan hotellirakennuksen edestä lähtee kaksi 18-reikäistä: Pines ja Dunes.

Pines on vaikeahko, mutta omalla tavallaan mielekiintoinen. Dunes-kenttä on nimensä mukainen, aaltoileva lähes merisairauteen asti.

Hotellin edessä on lammikoiden vartiomana kolme griiniä. Terassilta on mukava katsella, kun toiveikas pelaaja etsii vesiesteeseen vierinyttä palloa griinin ympäriltä.

Joku pitää Montgomerie Maxx Royal Golf Clubin kenttää Belekin aatelisena. Kentällä pelattiin viime vuonna Turkish Airlinesin sponsoroima maailman huippuja vilisevä kisa.

Mukana oli muun muassa Tiger Woods ja Henrik Stenson. Mene ja tiedä, onko Montyn kenttä paras, nyt se ainakaan ollut parhaassa vireessä.

Tein oman suppean kyselyn, johon osallistui muutama kokenut belekinkävijä. Heidän mukaansa Belekin Top 5-kenttiä ovat Montgomery, Sultan, Pasha, Carya ja Lykia Links.

Mutta lista voi olla toisenlainenkin. Esimerkiksi joukkoon mahtuisi Cornelia Golf Clubin kolme yhdeksikköä:  King, Queen ja Prince. Kenttien suunnittelun taustalla on kuusinkertainan majorvoittaja Sir Nick Faldo.

Plussat

 • 14 upeaa golfkenttää pienellä alueella
 • Kentät hotellien läheisyydessä
 • Lyhyt lentoaika (suorilla lennoilla)
 • Tasokkaat hotellit ja ravintolat
 • Ystävälliset ihmiset ja hyvä palvelu
 • Pakettimatkojen hinta/laatusuhde
 • Hyvät sääolot

Miinukset

 • Korkeat greenfeet ulkopuolisille
 • Taksien ja kauppojen hinnoittelu
 • Suppeat ostosmahdollisuudet
 • Kenttien ajoittainen ruuhkautuminen

Kentät:

Majoituksia:

Teksti: Jouni Flinkkilä Kuvat: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Belek

Turkki