Hitchball 4000

Matkailu Uutinen 10.6.2016

Hitchball 4000 -kilpailu käynnissä – liftareita liikkeellä!

Viikonlopun aikana käytävä Hitchball 4000 on seikkailu, jonka voittaakseen on taitettava mahdollisimman pitkä matka peukalokyydillä.

Hitchball 4000 on viikonlopun mittainen pariseikkailu, jossa kokeneet liftarit ja peukalokyydin untuvikot ottavat mittaa toisistaan. Tavoitteena on matkana viikonlopun aikana mahdollisimman kauas Helsingistä ja palata sunnuntai-iltaan mennessä takaisin. Liikkeelle lähdetään perjantaina kello 18:00.

Kilpailuun starttaa yli 40 joukkuetta. Kilpaparit kantavat mukanaan gps-lähetintä, jonka välittämän paikkatiedon avulla joukkueiden matkan etenemistä seurataan. Kilpailijat päivittävät kisan aikana parhaita paloja seikkailustaan myös kilpailun verkkosivulle ja tapahtuman omalle Facebook-sivulle.

Voiton pokkaa joukkue, joka taittaa peukalokyydillä pisimän siivun matkaa ja palaa takaisin lähtöpisteeseen määräajan puitteissa. Aiempina vuosina liftarit ovat ehtineet jopa Tornion kautta Ruotsiin ja Tukholmasta laivalla Helsinkiin. Myös kotoista Lappia ja Baltiaa on kierretty hartaasti.

Liftareista parhain palkitaan sunnuntaina Helsingissä kiertopalkinnolla.

Peukalokyydillä matkaamisesta kiinnostuneille on koottu käyttökelpoisia vinkkejä aiheeseen vihkiytyneelle verkkosivustolle.

Jaa artikkeli