Kelekkamessut

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 24.10.2016

Kelekkamessut jälleen Rovaniemellä marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna

Rovaniemi näyttäytyy jälleen kelkkailun eurooppalaisena pääkaupunkina Kelekkamessujen myötä.

Perinteikkäät Kelekkamessut lähestyvät jälleen ja marraskuun 4.–6. kelkkakansa valtaakin Rovaniemen Lappi Areenan kokonaan. 11. kerran järjestettävä tapahtuma suuntaa kohti toista vuosikymmentään tutulla kaavalla, joka vetoaa yleisön lisäksi näytteilleasettajiin.
– Kaikki messupaikat on myyty jo syyskuun loppuun mennessä. Viime vuonna messuilla vieraili yli 14 000  kävijää, kertoo tapahtuman tiedottaja Erkki Kuoksa.

Tapahtuman myötä Rovaniemi onkin kelkkailun Euroopan pääkaupunki, näytteilleasettajien saapuessa Sveitsistä, Italiasta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä kotimaan lisäksi. Esillä on myös kolme uutta kelkkamerkkiä. Lauantaina järjestetään perinteiseen tapaan suosittu ”Kelekkahuutokauppa”. Messuilla on myös ruotsalaisen Exploring The Snow -dokumenttisarjan toisen osan, The Journeyn, ensi-ilta, näytösten pyöriessä kahdesti päivässä.

Messut ovat avoinna lauantaina klo 10–18 ja sunnuntaina klo 10–16. Tiedottaja Kuoksa vinkkaa, että perheiden kannattaa saapua sunnuntaina, jolloin messualueella on hiukan lauantaita rauhallisempaa.

Parkkialueiden rajallisuuden vuoksi messujärjestäjät tarjoavat lauantaina maksuttoman bussikuljetuksen kaupungista Lappi Areenalle ja takaisin.

Kelekkamessujen kotisivutFacebook

Lähde ja kuva: Kelekkamessut

Jaa artikkeli