Matkailu 5.6.2014

Maan makeimmat tehtaanmyymälät

Erikoiseriä, vientivalikoimaa, tuttuja karkkiklassikoita ja huokeita hintoja. Makeistehtaan tehtaanmyymälä on takuuvarma paussin paikka.

Pusuista talo tunnetaan

Tarmolan teollisuusalueella sijaitsevan Brunbergin tehtaan yhteydessä toimiva tehtaanmyymälä tarjoaa ”Hyvää Porvoon mitalla”, ehkä enemmänkin.

Valikoimassa ovat kaikki yli 140-vuotiaan suklaatehtaan klassikot pusuista Alku-toffeisiin ja pitkän kaavan mukaan kypsytettyihin lakuihin ja marmeladiin.

Lisäksi tarjolla on suuria pakkauskokoja, erikoiseriä, käsintehtyjä suklaita ja erikoisherkkuja, joita ei muualta saa. Täällä makeisia ei todella tarvitse ostaa mutu-tuntumalla, sillä maistiaisia on esillä runsain mitoin.

Kiinnostava erityispiirre myymälässä on näkymä tehtaan tuotantotiloihin. Lasiseinän takana pussitetaan, pakataan, valmistetaan ja viimeistellään tuotteita laajalla skaalalla.

Porvoon keskustassa palvelee myös toinen myymälä.

Brunberg

Omintakeinen makeinen

Panda-patsas tervehtii vieraita tehtaanmyymälän pihalla Vaajakoskella. Jyväskylän kupeessa sijaitseva tehtaanmyymälä on helppo löytää ja kesäksi aukioloaikojakin on venytetty kattamaan jopa sunnuntai.

Varsinainen makeistehdas toimii samassa rakennuksessa ja herkut tuoksuvat pihalle asti. Myymälän puolella levittäytyy kattava valikoima ”omintakeisia makeisia” Pandan tunnuslauseen mukaisesti.

Erilaiset lakut ja suklaarusinat ovat ansaitusti suuressa roolissa myös myymälävalikoimassa. Erikoisuuksien saralta esillä on muun muassa suklaakuorrutettuja popcorn-muruja, vaniljatäytelakritsipatukoita ja vakivalikoimasta poikkeavia makeissekoituksia.

Myös kauppakokoa suurempia pakkauksia ja tarjoustuotteita löytyy.

Panda

Halvaa ja lakuja

Outlet-myymäläviidakossa Vantaan Tammistossa seikkailevan ehdoton pysähdyspaikka on Halvan tehtaanmyymälä, joka löytyy navigaattorin avustuksella suuren varastorakennuksen sivusta.

Kompaktin myymälän valikoimasta löytyy edullista kakkoslaatua ja erikoiseriä tavallista huokeampaan hintaan. Repertuaariin kuuluu useita kulttimainetta nauttivia tuotteita.

Niistä tunnetuimpia ovat Lakumatto, Vanhat autot, Wanhan ajan laku, jonka resepti on peräisin 1800-luvulta ja tietysti oikea halva, jonka valmistuksesta koko yritys sai alkunsa.

Makeanystävää palvelee myös toinen myymälä varsinaisen makeistehtaan yhteydessä Helsingin Pitäjänmäessä.

Halva

Puuttuuko oma suosikkisi listalta? Jaa se kommenteissa tai Facebookissa facebook.com/MoottoriMedia

Jaa artikkeli

Halva

Halvan tehtaanmyymälä
Valimotie 27, 01510 Vantaa

Brunberg

Brunbergin tehtaanmyymälä
Teollisuustie 19B, 06150 Porvoo

Panda

Pandan tehtaanmyymälä
Asematie 2, 40801 Vaajakoski