asuntomessut skoda

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 12.7.2019

Matkakohteena asuntomessut – koeajotkin onnistuvat

Asumisratkaisujen lisäksi Kouvolan asuntomessuilla on koettavissa useita Škodan uutuusmalleja. Näytillä ovat ensi kertaa kotimaan kamaralla uudistunut Superb myös ladattavana hybridinä sekä katumaasturitulokas Kamiq.

Asuntomessut ovat monen lomalaisen pyhiinvaelluskohde, etenkin jos on edessä asunnonvaihto tai nykyisen asunnon remontti.

Asuntomessuilla rakentamisen ja sisustamisen uusia ideoita esittelevät alueelle rakennettavat modernit pientalot, rivitalot, paritalot ja uudenlainen senioriasumisen kortteli. Esillä on lukuisia kiinnostavia rakenne- ja materiaalivalintoja sekä taloteknisiä ratkaisuja. Esillä on myös ennätysmäärä erilaisia korjausrakentamiskohteita.

asuntomessut skoda

Tämän vuoden messut järjestetään Kouvolan Korialla, nelisen kilometriä kaupungin keskustasta sijaitsevalla Pioneeripuiston historiallisella kasarmialueella, joka on valtakunnallisesti merkittävää rakennettu kulttuuriympäristö. Uutta on rakennettu vanhaa kunnioittaen ja alueen luontoa, ulkoilumaastoja ja Kymijokimaisemaa arvostaen.

Uutuutena opastetut sisustuskierrokset

Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri kertoo, että ensimmäisen messuviikon teemana ovat harrastukset, toisella viikolla sisustus, kolmannella viikolla remontointi ja lopuksi on tulevaisuuden asumisen vuoro.

Eritoten sisustamisen viikkoa voi povata suosituksi. Messuilla voi tutustua sisustustrendeihin ja pohtia näyttelykohteiden äärellä sitä, kuinka sisustukset kestävät katseiden lisäksi aikaa ja kulutusta.

Sisustusratkaisujen perusteella 2010-luvun valkoinen ja viileä skandinaavinen tyyli on korvautumassa lämpimämmillä sisustuksilla.

– Uutta ovat opastetut sisustuskierrokset, Honkajuuri vinkkaa.

asuntomessut skoda

Opastetut ammattimaisen sisustussuunnittelijan vetämät kierrokset kestävät puolitoista tuntia. Sen aikana saa tietoa sisustusratkaisuiden perusteista sekä vinkkejä hankintapaikoista. Lippu opaskierrokselle on ostettava etukäteen.

Unelmia ja koeajoja

Asuntomessut ovat kävijöilleen asumisunelmien keskittymä, joka tällä kertaa tarjoaa myös koeajomahdollisuuden. Koeajettavaa on laajalla rintamalla.

– Esittelemme koko käyttövoimakirjon, kun paikalla on vaihtoehtoina ympäristöystävällinen biokaasu ja sähköä hyödyntävä hybridi sekä tieliikenteen yleisimmät, nykyään yhä vähäpäästöisemmät käyttövoimat, bensiini ja diesel, maahantuojan edustaja, Helkama-Auto Oy:n toimitusjohtaja Maija Koskela vinkkaa.

Koeajettavissa ovat muun muassa Škodan malleista kaasu-Octavia, uusi Scala, Karoqit SportLine ja Scout, ärhäkkä Kodiaq RS sekä uudistunut kookas Superb.

Mittava ponnistus, 14 autoa

– Tämä on meiltä mittava, kuukauden kestävä ponnistus. Koeajossa on 14 autoyksilöä, koeajoille on aikaa aina 20 minuuttia kerrallaan, jotta mahdollisimman moni pääsee koeajamaan, Koskela kertoo.

Paikan päällä on asiantuntijoita, jotka osaavat kertoa autoista kiinnostuneille.

Korialla on ensi kertaa Suomessa näytillä myös Superbista ladattava hybridiversio, aiemmin Superbista uupunut maastohenkinen Scout-versio sekä uusin katumaasturitulokas eli Škoda Kamiq.

Perheen pienimmille on tarjolla potkuautorata.

Satojatuhansia kävijöitä

Suomen Asuntomessujen toiminta-ajatuksena on lisätä suuren yleisön asuntotietoutta sekä parantaa asuntosuunnittelun ja -rakentamisen laatua. Asuntomessuja on järjestetty tässä tarkoituksessa vuodesta 1970 lähtien eri puolella Suomea lähes vuosittain.

asuntomessut skoda

Asuntomessujen suosio on ollut varsin vankkaa. Alkuvuosina kävijämäärä saattoi jäädä alle sadantuhannen messuvieraan, mutta kävijöitä on parhaimmillaan ollut liki 300 000, kuten Ylöjärvellä vuonna 1996 tai Tuusulassa vuonna 2000. Asuntomessut järjestettiin viime vuonna Porissa, ja ensi vuonna ollaan jälleen Tuusulassa. Tämän vuoden messut ovat järjestyksessään 50. messut.

Pysäköintitilaa riittää

Asuntomessuille on vaivatonta tulla – liikkuupa omalla autolla tai julkisilla. Kouvolaan on alle puolitoista tuntia pääkaupunkiseudulta, puoli tuntia esimerkiksi Lahdesta tai Lappeenrannasta ja tunti Mikkelistä.

Kaikilta Kouvolaa lähestyviltä valtateiltä on opastus Asuntomessujen viralliselle paikoitusalueelle.

Junalla tai bussilla Kouvolaan saapuville on järjestetty Kouvolan Matkakeskukselta maksuton bussikuljetus messualueelle.

Virallinen paikoitusalue sijaitsee Kouvolan raviradalla osoitteessa Ravitallinkuja 22, josta on maksuton bussikyyditys messupaikalle.

Asuntomessut kestävät kuukauden aikavälillä 12.7.–11.8. Viihdettäkin on tarjolla, tämän vuoden messuilla esiintyvät Happoradio, Abreu ja Jukka Poika.

Alue on avoinna päivittäin kello 10–18. Neljänä keskiviikkona (17.7., 24.7., 31.7. ja 7.8.) alue on avoinna kello 10–21.

Lisää: www.asuntomessut.fi

Jaa artikkeli