Matkailu Matkalla sattuu 21.12.2019

Matkalla sattuu: Miksi joitakin harrastuksia sorsitaan?

Seinäkiipeilyvammaa ei korvattu liian riskialttiuden vuoksi.

Yhdysvalloissa matkailut mies osallistui seinäkiipeilykurssille. Hän oli harrastanut lajia jo useita vuosia kotimaassa ja ulkomaillakin.

Yhdysvaltain matkalla ja seinäkiipeillessä hän satutti sormensa ja joutui kesken seinäkiipeilykurssin käymään lääkärissä. Miehen matkavakuutusyhtiö ilmoitti myöhemmin, ettei lääkärikäyntiä korvata, koska tapaturma tapahtui seinäkiipeilyssä.

Voiko asia todella olla näin, mies kysyy? Kyllä voi, vastaavat FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan asiantuntijat.

Vakuutusyhtiöiden matkustajavakuutusten ehdot rajaavat useita riskialttiina pidettyjä toimintoja ja urheilulajeja pois vakuutuksen piiristä. Myös seinäkiipeily voi kuulua niihin.

Ehdoissa luetellaan ne urheilulajit ja toiminnot, joita vakuutus ei koske. Näihin kuuluu yleensä nopeus- ja syöksylasku sekä kiipeilylajit. Eri yhtiöiden ehdoissa on kuitenkin eroja.

Selvitä rajaukset ennakolta

FINEn asiantuntijat suosittelevat, että mikäli aikoo harrastaa matkan aikana jotain urheilua, kannattaa etukäteen selvittää omasta vakuutusyhtiöstä, kuuluuko kyseinen urheilulaji vakuutuksen piiriin.

Toisinaan vakuutuksen voi eri sopimuksesta ja maksusta laajentaa kattamaan halutun urheilulajin harrastamisen matkalla, asiantuntijat vinkkaavat.

 

Jaa artikkeli