Matkailu Matkalla sattuu 11.1.2020

Matkalla sattuu: Saako 74-vuotias matkavakuutuksen?

Vakuutuksen myöntäminen voi vaatia terveysselvitystä – etenkin pidemmille matkoille.

Diabetesta sairastava 74-vuotias mies suunnittelee pitkäkestoista, neljän kuukauden lomamatkaa Espanjassa. Mutta myönnetäänkö näin iäkkäälle matkavakuutusta? Ja jos myönnetään, korvaako vakuutus myös diabetesoireilun?

FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan asiantuntijat tähdentävät, ettei ikä itsessään ole este matkustajavakuutuksen saamiselle.

Asiantuntijoiden mukaan suurin osa vakuutusyhtiöistä tarjoaa matkavakuutuksia myös 74-vuotiaille. Sen sijaan osa vakuutusyhtiöistä ei myönnä matkustajavakuutuksia pitkille matkoille. Vakuutusyhtiöt vaativat yleensä pidemmille matkoille vakuutuksen myöntämispäätöstä harkitessaan terveysselvityksen vakuutuksenhakijalta. Sairaus saattaa estää vakuutuksen saamisen, mutta monesti matkavakuutus myönnetään sairaudesta huolimatta.

Vanhat sairaudet oma lukunsa

Vakuutusasiantuntijoiden mukaan on syytä huomioida, ettei matkustajavakuutus korvaa vakuutetulla jo ennen matkaa olleiden sairauksien hoitoa kuin hyvin rajoitetusti siinä tapauksessa, että sairaus odottamatta ja äkillisesti pahentuu matkalla.

Mikäli esimerkiksi diabetes oireilee matkalla normaalilla tavalla, voi korvaus jäädä kokonaan saamatta. Diabetespotilaan kannattaa siis Euroopassa matkaillessa ottaa mukaan Kelan eurooppalainen sairaanhoitokortti, jolla saa Espanjassa hoitoa samoin tavoin ja hinnoin kuin paikalliset.

Matkavakuutus on silti fiksu valinta, sillä matkustajavakuutus on huomattavasti laajempi kuin eri maiden julkinen sairaanhoito.

Jaa artikkeli