Matkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 14.1.2020

Matkamessuilla eksoottisia ensikertalaisia: Sierra Leone, Benin ja Mongolia

Matkailun tuntemattomat helmet ja tutut suosikkikohteet esittäytyvät Helsingissä tammikuun puolivälissä.

Matkamessut Helsingissä ovat oivallinen tilaisuus saada reissuideoita ja tietoa monenlaisista kiinnostavista matkakohteista kotimaassa ja ulkomailla. Matkamessujen jälkiseuraus voi olla pakottava matkakuume.

Tämän vuoden Matkamessuilla voi ensimmäistä kertaa tutustua Sierra Leoneen, Beniniin ja Mongoliaan. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 16.–19. tammikuuta.

Sierra Leonen valttina luonto

Sierra Leone on matkailun valtavirralle yhä varsin tuntematon kohde, mutta sinne löytäneet matkailijat ylistävät sen upeita rantoja, luonnonkauneutta, eläväistä kulttuuria ja sekä ystävällisiä ihmisiä. Afrikan länsirannikolla sijaitsevalla Sierra Leonella 402 kilometriä rantaviivaa.

Matkailija pääsee mantereelta käsin tutustumaan läheisten saarten rikkaaseen kulttuuriperintöön ja monipuoliseen luontoon. Joensuunalueella järjestetään risteilyitä.

Sierra Leonella on tarjota 31 luonnonsuojelualuetta, jota asuttavat muun muassa virtahevot, elefantit, simpanssit ja useat lintulajit.

Benin ­– voodoon perinteitä

Länsiafrikkalainen Benin on kooltaan pieni maa, joka tunnetaan paitsi voodoon syntypaikkana myös sen synkästä menneisyydestä orjakaupan keskittymänä.

Beninin historia ja rikas kulttuuri tekevät maasta mielenkiintoisen matkakohteen. Voodoolla yhä merkittävä asema paikallisen väestön elämässä, ja matkailijoille paikallinen uskonto näyttäytyy muun muassa upeina asuina, rytmikkäänä rumpumusiikkina ja tanssina.

Pohjoisesta löytyy upeita maisemia ja paikallista heimokulttuuria. Luonnosta kiinnostuneille maan kansallispuisto on yksi Länsi-Afrikan parhaita paikkoja nähdä suuria villieläimiä, kuten leijonia, leopardeja, elefantteja ja virtahepoja.

Rantaelämää, pääkaupungin sykettä ja nähtävyyksiä kaipaava lomailija suuntaa maan eteläosaan.

Elämyksellinen Mongolia

Matkakohteena Mongolia on elämyksellinen valinta: maa on kiehtovien kontrastien ja monimuotoisen luontoa ja kulttuurin tyyssija.

Mongolia koostuu viidestä maantieteellisesti ja kulttuurisesti keskenään erilaisesta alueesta. Lännestä matkailija löytää vuoristoalueen suolajärvineen, pohjoiseen suuntaava puolestaan kohtaa Siperian taigan ja ruohotasangot.

Etelässä tulee vastaan aavikko hiekkadyyneineen, aroineen, vihreine keitaineen ja vuorineen. Idän tasangoilla on mahdollista ihmetellä sen eläimistöä ja kasvistoa sekä ihastella ympäröivän maiseman monimuotoisuutta. Keski-Mongoliassa avautuu heinä- ja ruohokasvillisuuden peittämä aro.

Erilaisista kulttuureista kiinnostunutta matkustajaa maahan houkuttelee sen 20 erilaista etnistä ryhmää, jotka omaavat vahvan kulttuuriset perinteet.

Jaa artikkeli