Matkailu Automatkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 1.8.2023

Miltä kuulostaisi glamping-majoitus? – Yö luksusteltassa raikkaassa ulkoilmassa

Glamping-majoitus nosti suosiotaan korona-aikana, kun majoitustarjoajat etsivät uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Lasi-iglut ja loisteliaat maisemaikkunalla varustetut kodat on jo nähty. Glamping eli glamourous camping on sukua niille, eli lasi-igluille ja muille luontoa syleileville majoituksille, mutta glampingissä ollaan ollaan vieläkin lähempänä luontoa.

Glamorous camping on nimensä mukaisesti luksus-majoitusta luonnossa. Siinä voidaan majoittua puumajassa, kodassa tai tilavassa teltassa.

Moottori majoittui glamorous camping -majoitukseen Ruotsissa lähellä Jönkopingiä. Majoitus oli viimeinen yö ennen Tukholma-Helsinki -laivaan ajoa Moottorin tekemällä roadtripillä sähköautolla Via Balticaa pitkin ja Itämeren ympäri.

Hyvät unet raikkaassa ilmassa

Glamping-majoitusta on ollut eri puolilla maailmaa jo ennen koronapandemiaa, mutta se nousi pinnalle korona-aikana, kun majoitusjärjestäjät joutuivat kehittämään erilaisia majoitusmahdollisuuksia, joissa korona-altistus ei olisi niin suurta.

Glamping-majoituksen viehätys on juuri siinä, että siinä nukutaan ulkona, lähellä luontoa, mutta muut majoituspaikan tarjoamat mukavuudet lähentelevät hotellia. Glamping-majoituksella halutaankin tarjota yksilöllisiä luontoelämyksiä. Kesäkuun yön raikas ulkoilma mukavalla patjalla lämpimän peiton alla tarjosi kieltämättä hyvät yöunet.

Glamping-majoituksen periaate on se, että se on myös siirrettävissä muualle ilman, että luontoon jätetään pysyviä jälkiä, kuten rakennuksen kivijalkaa.

Vättervy Glamping med telt och stugor -majoitus on ruotsalaisen Anna Lundqvistin ja hänen puolisonsa Magnuksen ylläpitämä pieni majoituspaikka 14 kilometriä Jönkopingistä heidän kotinsa pihapiirissä Habon kylässä. Majoitus muodostui parista pienestä mökistä, kolmesta luksus-teltasta sekä huoltorakennuksesta, jossa on wc:t, peseytymistilat sekä keittiö ja ruokailutila. Kaiken kruunaa näkymä korkealta mäeltä Ruotsin toiseksi suurimmalle järvelle Vätternille. Pihapiirissä on kotielämiä, kuten kanoja ja puutarha, jossa kasvaa kasviksia ja marjoja. Lähellä jyristävä paikallisjuna hieman latisti muuten viehättävää ja mukavaa tunnelmaa.

Glamping-majoitus herkullisella aamupalalla maksoi kolmelta henkilöltä noin 170 euroa. Glamping-majoituksia löytyy myös Suomesta ja ne tarjoavat toinen toistaan hienompia luontoelämyksiä.

Majoituksen pihapiiristä avautui näkymä Vättern-järvelle.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen

Jaa artikkeli