Matkailu 18.12.2015

Näe ja koe Lontoo pikkurahalla

Tyyriiksi mielletyn suurkaupungin annista on mahdollista nauttia myös pienemmällä budjetila.

Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupunki Lontoo on tunnetusti kallis. Vahva punta saa eurot näyttämään penneiltä ja muutaman päivän lomailu Lontoossa rokottaa kukkaroa tuntuvasti. Mutta on Lontoossa mahdollista tehdä asioita myös ilmaiseksi, tai ainakin pikku rahalla. Nettimatkatoimisto ebookers on koostanut asiakkaidensa jättämistä palautteista vinkkilistan edulliseen Lontoon-lomailuun.

Muista museot

Museot Lontoossa ovat ilmaisia. Voit nähdä Rosettan kiven British Museumissa, Van Goghin, Caravaggion ja Van Eyckin maalauksia National Galleryssa sekä inspiroitua modernin taiteen museosta Tate Modern pulittamatta penniäkään. Tämän halvemmalla taide-elämyksiä on turha haikailla.

Pyöräilyä parilla punnalla

Maailman vanhin metro, The Tube, on toki oma kokemuksena, mutta halvemmallakin voi liikkua: Lontoossa kaupunkipyörän voi napata allensa mistä vain ja rullata mankelilla 24 tuntia kahdella punnalla. Pyörällä liikkuminen on vaivatonta ja monet nähtävyyksistä aivan ulottuvilla.

Ebookers suosittelee visiittiä South Bankille, jossa ajan kulumisen voi tarkistaa maailman kuuluisimmasta tornikellosta, Big Benistä. Ja jos sattuu eksymään, kotia on hyvä tähystää 135 metriä korkeasta maailmanpyörästä The London Eye:sta. Sinne ei tosin kannata yrittää ilman pääsylippua. Kyyti yläilmoihin kustantaa noin 30 euroa, tai enemmän.

Seisomapaikoille teatteriin

Alunperin Shakespearen teatteriryhmän, Lord Chamberlain’s Men:n, rakennuttama The Globe Theater, tarjoaa esityksiinsä viiden punnan seisomapaikkoja, joiden väitetään olevan paitsi teatterin halvimmat, myös parhaimmat paikat.

Ostoksetkin mahdollisia

Onko mitään tehtävissä, jos tähtäimessä on jotain muodikasta ja halpaa samaan tapaan kuin kotoisiin ostoskeskuksiin levittäytyneissä H&M:ssa tai Zarassa, mutta vähän erilaista. No Ebookersin mukaan nyt on. Primark on irlantilaisten Henkkamaukka tai Zara, joka rantautunee vielä joskus Suomeenkin. Sitä odotellessa tarjontaan voi tutustua vaikkapa Oxford Streetin Primarkissa.

Trendikästä ruokaa

Jos uppopaistetut leivitetyt pakastekalat ranskalaisilla perunoilla, eli brittikeittön klassikkoannos fish and chips alkaa tökkimään, kannattaa suunnata Camden Lock Marketille. Siellä maailma on kylässä päivittäin ja pienet, persoonalliset ruokapaikat tarjoavat mitä herkullisimpia annoksia noin viidellä punnalla, eli hieman yli seitsemällä eurolla.

Lähde Ebookers, kuva Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli