Barbie

Matkailu Kotimaanmatkailu 24.8.2018

Päivän kuva: Nukkekaunotar Barbie Kansallismuseossa – ruuhkaa luvassa

Vuonna 1959 ensiesitelty Barbie on todennäköisesti maailman ammatillisesti monipuolisin nukke. Tähän mennessä urapolkuja on kertynyt ainakin 180.

Barbie – The Icon -näyttelyyn Helsingissä sijaitsevaan Kansallismuseoon mielivän kannattaa olla nopea. Ja liikkeellä varhain, sillä sunnuntaina 26.8. päättyvä näyttely vetää vieraita niin läheltä kuin kauempaakin, joten ruuhkaa on luvassa.

Vuonna 1959 ensiesitellyn nuken ympärille kootun näyttelyn herättämä kiinnostus on lähes käsinkosketeltava. Museon perusnäyttelyn puolella viitteitä vastaavasta ryntäyksestä ei ole havaittavissa.

Barbie kuumentaa tunteet

Keskiviikkona yksityistilaisuuden vuoksi tavallista aiemmin ovensa sulkeneen museon portailla nähtiin tiukka erä monikielistä ja -äänistä verbaalimittelöä vieraiden pyrkiessä sisälle täpötäyteen näyttelyyn lähes väkisin. Tilanteesta selvittiin henkilökunnan pelisilmän ansiosta ilman suurempia pettymyksiä, kiivaimpienkin nukkefanien huojennukseksi.

Vastaavaa tunteenpaloa Kansallismuseon portailla on nähty vain harvoin. Vuoden 1918 erimielisyyksien jäljiltä pääovessa on tosin edelleen luodinreikiä.

Itse näyttely on kompaktista koostaan huolimatta kattava. Kuusi menestyksen vuosikymmentä ja nukkeikonin värikkäät vaiheet esitellään kattavasti. Vuosien saatossa Barbie on ollut ahkera myös ammatillisesti. Erilaisia ammattiteemoja kerrotaan esitellyn jo 180, aina Nascar-kuskista avaruuslentäjään.

Teksti ja kuva: Antti Hentinen

 

Jaa artikkeli