Rakvere_Tarvas

Matkailu 28.10.2019

Päivän kuva: seitsemän tonnin virolainen härkä

Rakveren Vallimäelle linnan lähelle sijoitettu Tarvas on seitsemän metriä pitkä ja neljä metriä korkea nähtävyys.

Seitsemän tonnin alkuhärkä on ylväs näky syysiltapäivässä. Välillä paistaa aurinko, välillä sataa vettä, mutta Rakveren linnan sivussa kiemurtelevalla polulla riittää väkeä. Reippailun syy on seitsemän metriä pitkä, neljä metriä korkea ja noin 7 000 kiloa painava Tarvas-veistos.

Jättimäinen Tarvas pystytettiin Rakveren kaupungin 700 -vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2002, jonka jälkeen siitä on muodostunut yksi kaupungin vakinähtävyyksistä.

Veistos on virolaisen kuvanveistäjän Tauno Kangron käsialaa ja sitä pidetään varsin yleisesti Baltian suurimpana eläinaiheisena veistoksena. Kovin pysäyttävää elämystä härkäveistos ei tarjoa, mutta on jättiläinen toki kerran tapulteltava, satoi tai paistoi, jos matka tuo sopivasti seutukunnalle.

Tallinnan ja Pietarin välisen tien varrella, noin 100 kilometriä Tallinnasta Itään sijaitseva Rakvere on Viron viidenneksi suurin kaupunki. Noin 15 000 asukkaan keskittymä ei ole lukujen valossa suuren suuri, mutta sen tunnettu historia ulottuu vuosisatojen päähän. Kaupunki Rakveresta tuli nimittäin jo vuonna 1302.

Historiallisen kaupungin ylivoimainen ykkönen nähtävyyksien saralla on korkealle mäelle rakennettu kivilinna, jonka valmistumisvuodeksi ilmoitetaan 1226.

Teksti ja kuva: Antti Hentinen

Jaa artikkeli