Matkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 1.11.2018

Parasta Tallinnaa lautasella – sopuhintainen ravintolaviikko käyntiin

Tallinnan ravintolaviikko pyörähtää käyntiin marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Seitsemän päiväinen tapahtuma kokoaa yhteen 61 ravintolaa eri puolilta kaupunkia. Matkailijan kannalta kiinnostavaa on se, että osallistuvat ravintolat ovat mukana sopuhintaisella ruokalistalla, josta voi valita mieleisensä makuelämyksen tasarahalla.

Osallistuvat ravintolat ovat laatineet tapahtumaa varten erikoismenun, joka esittelee ennakkotietojen perusteella kunkin ravintolan omaleimaista osaamista.

Ravintolat on jaettu kahteen kategoriaan. Molemmat perustuvat hintaan. Edullisempi tarjoaa lounaan 10 eurolla ja päivällisen 20 eurolla. Tyyriimpi kategoria on hinnoiteltu vastaavasti tasolle 15 euroa ja 30 euroa. Kaikki ravintolat eivät osallistu ennakkohinnoiteltuun lounastarjoiluun, vaikka pitävätkin ovensa auki myös päivällä.

Vuodesta 2011 järjestettyä ravintolaviikkoa varten on varattu kaikkiaan 18 000 pöytäpaikkaa lounas- ja päivälliskattauksiin. Teemaviikon erikosannoksista nauttiminen edellyttää päivää ennen ruokailua tehtyä ennakkovarausta, jonka voi tehdä tapahtuman verkkosivuilla, johon on koottu myös tarjolla olevat menut sekä listaus kaikista osallistuvista ravintoloista. Varauksesta saatava koodi varmistaa erikoishintaisen ateriakokonaisuuden.

Järjestäjät vakuuttavat, että Tallinnan ravintolaviikko ei kalpene kansainvälisten verrokkiensa rinnalla. Varmana pidetään myös sitä, että  teemaviikon aikana lautasille nostettavat makuelämykset ovat jo sinällään riittävä syy makumatkalle, olipa sitten mielessä fine dining tai arkisempi herkuttelu.

Lähde: Visit Tallinn Artikkelin kuvituskuva Ravintola Salt/Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Jaa artikkeli