Matkailu Kotimaanmatkailu 15.7.2014

Raaseporin linnanrauniot

Raaseporin rauniolinna kohoaa jyrkän kallion ja kivimuurin suojaamana Snappertunassa.

Raaseporin rauniolinna kohoaa jyrkän kallion ja kivimuurin suojaamana Snappertunassa. Alun perin saarelle rakennettu keskiaikainen linna on nykyään selvästi sisämaan puolella maan kohottua.

Tarkkaa ikää tai tyystin alkuperäistä asua linnalle ei tunneta, mutta 1300-luvulla linna on ollut jo olemassa ja sen herruudesta on taisteltu moneen kertaan. Kolmen tornin ympärille rakennettiin suurella todennäköisyydellä ensin muuri, sittemmin erilliset tornit yhdistettiin nykyisen kaltaiseksi linnaksi, jonka loistokkain kausi ajoittuu 1400 luvulle.

Viimeiset asukkaat jatkoivat matkaansa ennen 1600-luvun alkua olutkellarin katon romahdettua. Hylättynä linna raunioitui. Rapistumista kesti vuosisatojen ajan, kunnes ensimmäinen restaurointihanke käynnistyi 1800-luvun lopulta. Nykyinen asu on monen korjauskierroksen ansiota.

Linnan vieressä matkailijaa palvelee maan suurin ruotsinkielinen kesäteatteri ja Linnanvoudin tupa vuodelta 1893. Entinen turistimaja palvelee matkailijoita ruoan ja juoman lisäksi järjestämällä opastuksia ja teematapahtumia linnan alueella.

raseborg.org

facebook.com/slottsknekten

Jaa artikkeli

Raasepori

Raaseporin linna
Raaseporin linnantie, 10710 Snappertuna