30.1.2016

Ruokarekkojen kokoontumisajot – tarjolla suolaista ja makeaa

Ruokarekka

Ruokarekkojen maittavat kokoontumisajot järjestetään talvikaudella sisätiloissa. Viikonlopun mittainen karnevaali kattaa Kaapelitehtaan täyteen katuruokaa.

Street Food Carnival on Kaapelitehtaalla Helsingissä järjestettävä ruokatapahtuma, joka kokoaa saman katon alle yli 20 katuruokamyyjää.

Myyntikojut, ruokarekat ja keittiövaunut valtaavat koko valtavan Merikaapelihallin 30–31.1.2016. Tarjolla on tuttuja ja eksoottisia makuja lavealla skaalalla. Suolaista ja makeaa, läheltä ja kaukaa.

Ruokarekka

Tapahtuma on jatkoa ruokarekkojen kokoontumisajoille, joita on järjestetty Street Food Carnival -nimellä Kasarmitorilla jo kahtena kesänä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Viisi euroa ja jono ovella

Sisäänpääsymaksu tapahtumaan on viisi euroa ja pääsylipun hinta kattaa myös narikan. Talvitamineet niskassa ei siis tarvitse syödä. Jonottamaan on kuitenkin hyvä varautua, sillä tapahtuma on suosittu.

Aiemmin tapahtuma on houkutellut paikalle jopa 6 000 vierasta, joten vähintään samaan on syytä varautua nytkin.

Ruokarekkojen kokoontumisajot

Ennakkolippuja voi järjestäjän mukaan hankkia Wolt -aplikaation kautta. Myös osa ravintoloista myy ruoka-annoksiaan on samaa appia käyttäen. Parhaassa tapauksessa uutta purtavaa voi tilata jo edellistä lopetellessa. Puhelin ilmoittaa kun uusi annos on valmis ja noudettavissa.

Ruokaelämyksiä koko perheelle

Lippuja myydään myös tapahtuman pääovella, mutta jonotusjärjestyksessä. Ennakkolipulla pääsee suoraan sisälle suojaan sateelta. Lauantaina alkuillasta jonoa oli parisataa metriä. Sateessa odottavan aika on pitkä.

Ruokarekka

Ikäraja tapahtumaan on anniskelualueesta johtuen 18 vuotta, mutta alle 18 -vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät sisälle vanhempien valvomina. Lapsiperheitä ilahduttaa se, että 12 -vuotiaat ja nuoremmat pääsevät katuruoan kimppuun veloituksetta.

Pienimpien vieraiden riemuksi Merikaapelihalliin on myös tuotu pomppulinna. Sunnuntaille luvassa on poniratsastusta.

Ruokarekka patonki

Sushia, burgereita ja raakakakkuja

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tapahtuman ravintolakirjo on laaja. Nakkikioskilta tuttuja perusannoksia on täältä turha etsiä. Ruokakulttuuriskaala levittäytyy hallissa Aasiasta Amerikkaan ja makumaailma tulisesta lempeään.

Syöminen onnistuu mielitekojen mukaan, sillä hallin kiertämällä silmiin osuu ainakin sushia, fuusio-aasialaista, ribsejä, libanonilaista, thaimaalaista, kreikkalaista, burgereita ja vielä makeanhimon taatusti tyrmääviä cupcakeja.

Ruokarekka Muffinssi

Annokset on hinnoiteltu maltillisesti. Tai siihen on ainakin pyritty. Hinnat vaihtelevat kuuden ja kymmenen euron välillä.

Yhdellä annoksella nälkä siirtyy, mutta täyttä mahaa toivovan on satsattava todennäköisesti ainakin kahteen. Ja jälkiruokaan. Eli aivan ilmasta ei karnevaaliruokailu ole.

Hyvänä puolena on mainittava mahdollisuus erilaisten makuelämysten testaamiseen pelkän jonottamisen vaivalla.

Ruokarekka

Hyvää ei ehkä riitä

Jos lihatuotteiden rinnalle kovaa vauhtia kohoava ruokainnovaatio nyhtökaura tai terveelliseksi vaihtoehdoksi kehutut raakakakut kiinnostavat, tarjoutuu viikonlopun aikana mainio mahdollisuus niidenkin maistamiseen.

Liian tarkkoja ennakkosuunnitelmia ruoan suhteen ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä ainakin lauantaina osa ravintoloista joutui suuren suosion vuoksi poistamaan loppuunmyytyjä annoksia listoiltaan. Yhdestä ravintolasta loppui tarjottava kokonaan.

Ruokarekka

Carnivalissa on järjestäjän mukaan panostettu myös istumapaikkojen määrään, jotta paikalla on miellyttävä syödä. Omaa pöytää tai rauhaa ei kuitenkaan kannata edes toivoa, sillä näissä kekkereissä sosiaalisuus on osa elämystä. Ruokapöytä jaetaan vieraiden kesken. Yleensä sopu antaa sijaa ja loppu järjestyy odottamalla.

Ruokarekka

Aukioloajat ja lisätiedot tapahtumasta:
lauantaina 30.1. klo 12-00
sunnuntaina 31.1. klo 11-18
www.streetfoodcarnival.com
www.facebook.com/StreetFoodCarnival

 

Teksti ja kuvat Antti Hentinen

Luetuimmat