Matkailu 3.7.2014

Saunojen kokoontumisajot

Oletko koskaan saunonut lentokoneessa tai puimurissa? Entä heittänyt löylyä V6-moottorille? Saunojen kokoontumisajoissa Teuvalla on pyörien päällä yli 50 erikoista saunaa.

Tervan ja koivun tuoksu, lämpöisiä ja kuumia löylyjä, vihta tai vasta. Pohjanmaalla saunomisen perinteitä kunnioitetaan tynnyrisaunassa tai leikkuupuimurissa. Kolmipyöräinen Vespa-sauna kerää jonoa, sillä lauteille mahtuu vain pari kerrallaan. Sauna-Transitin V6 ei murise, mutta sihisee ja antaa pehmeät löylyt.

Pyyhe ja uima-asu riittävät varusteiksi ahkerallekin saunojalle. Vain kaikkein innokkaimmat ottavat viikonlopuksi mukaan myös oman saunan.

Löylyjen lomassa on mahdollista purkaa paineita vihdanheittokilpailuissa tai koetella oman kylpytakin vetävyyttä saunatakki-asukilpailussa.

Yksin löylyistä ei tarvitse nauttia, sillä Teuvalle, Parraan kylään kokoontuu jopa tuhansia löylyjen ystäviä. Yhdeksättä kertaa järjestettävän tapahtuman saunat ovat myös vierailijoiden testattavissa.

Tänä vuonna sauna-ajoihin mielivän kannattaa raivata kalenterista tilaa elokuun ensimmäiselle lauantaille ja suunnata Pohjanmaalle.

Tarkemmat tapahtumatiedot: https://sauna-ajot.com

Jaa artikkeli