Kakolan sisäpihan siivet

Matkailu Kotimaanmatkailu 1.1.2017

Turun suositut Kakola-vierailut saavat jatkoa

Vanhan Kakolan keskusvankilan lisäksi matkailijat pääsevät tutustumaan ensi kesänä myös Turun lääninvankilaan.

Turun lääninvankila

Turun lääninvankila

Matkailijoille on ensi kesänä tarjolla Turussa kaksi mielenkiintoista kierrosta, kun vanhan Kakolan keskusvankilan lisäksi vierialukierroksia järjestetään myös Turun lääninvankilassa, jossa aiemmin ei ole järjestetty koko vankilan kattavia kierroksia.

Turun lääninvankilan eristys

Turun lääninvankilan eristys

– Kakola-kierrosten yhteydessä usein kysytään myös pääsyä lääninvankilaan, joka on rakenteeltaan ja tarinoiltaan hyvin erilainen kuin Kakola. Nyt meillä on mahdollisuus esitellä myös tutkintavankilan historiaa ja siellä lusineiden kohtaloita, Kakola-kierrosten koordinoinnista vastaava Anu Salminen kertoo.

Turun lääninvankilan selli

Turun lääninvankilan selli

Kakolan päiväselli

Kakolan päiväselli

Vappuna alkaa

Kierroksia tarjotaan ryhmille vapusta alkaen, ja toukokuussa alkavat myös yksittäisille matkailijoille suunnatut kierrokset, joita tullaan järjestämään säännöllisesti koko kesän ajan. Kierrosten käytännön järjestelyistä vastaa nyt Kakola Yhtiöt Oy, mikä mahdollistaa aiempaa edullisemmat liput.

Tarjolla tulee olemaan myös yhdistelmälippuja, jolla pääsee kiertämään sekä Kakolaan että lääninvankilaan.

Asuntoja ja museo

Kakolaan on suunnitteilla asuntojen lisäksi runsas tarjonta palveluja alueen asukkaille sekä vierailijoille. Palvelut sijoittuvat eri puolille Kakolan kokonaisuutta ja myös valmistumisajat vaihtelevat. Valtaosa palveluista sisältyy rakennusvaiheisiin II ja III eli valmistuvat vuoteen 2020 mennessä.

Kakolan päiväselliosaston kellariin on esimerkiksi suunnitteilla toiminnallinen museo, jossa pystyt aistimaan vanhan vankilan hengen.

Kellariravintola ja pop up -ravintola

Kakola Yhtiöt Oy on solminut yhteistyösopimuksen ravintola Kaskiksesta tuttujen keittiömestareiden kanssa. Yrittäjä-keittiömestarit Erik Mansikka ja Simo Raisio sekä Kaskiksen kolmas osakas, viinimies Topi Pekkanen perustavat Kakolan vankilakompleksin sisäpihalle yli satapaikkaisen kellariravintolan.

Kakolan sisäpihan siivet

Kakolan sisäpihan siivet

– Kakola haluaa profiloitua laatukohteena, joten ravintolapuolellakin halusimme tänne kaupungin parhaimmat ravintoloitsivat, Kakola Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala taustoittaa.

Ravintola Kakola avaa ovensa perusteellisen remontin jälkeen talvella 2018–2019.

Ravintola Kakola tulee tarjoilemaan etupäässä lounasta ja illallista, mutta tarjolla on kaikkea aina aamiaispalavereista hääjuhlien yöruokaan asti.

Kakolassa on ainutlaatuiset puitteet. Esimerkiksi entiseen eristysosastoon sijoitetaan 60-paikkainen kabinetti. Eristyssellit aiotaan museoida, joten tilassa voi tulevaisuudessakin aistia aidon runditunnelman.

Kakolan suljetun osaston selli

Kakolan suljetun osaston selli

– Säilytämme Kakolan entisen kirkkotilan ehjänä kokonaisuutena ja sinne tulee nykyaikaiset kokous-ja konserttitilat, jotka täydentävät ravintolapalveluja, Olli Ojala kertoo.

Kakolanmäellä vierailevat saavat esimakua tulevasta jo toukokuussa 2017, kun Kakolan päärakennukseen avataan pop up Kakola -ravintola.

Kakolan päärakennus

Kakolan päärakennus

www.kakola.fi

Jaa artikkeli

Kakola

Graniittilinnankatu 2, 20100 Turku