7.3.2023

Geely ilmoitti kokonaan uudesta mallistosta – peräti 7 Galaxy-mallia tulossa?

Volvoa ja Polestaria valmistava Geely on kertonut tekevänsä kokonaan uuden Galaxy-malliston, johon kuuluu peräti seitsemän eri automallia.

Kiinalainen autovalmistaja Geely on ilmoittanut, että se tekee peräti seitsemän automallin uuden malliston, joka tottelee nimeä Galaxy. Geelyn Galaxy -malllistossa ei ole lainkaan puhtaasti polttomoottorisia autoja, vaan pelkästään lataushybridejä sekä täyssähköautoja.

Geelyn uuden malliston ensimmäinen automalli on L7, joka on tulossa myyntiin jo tänä vuonna kevät-kesästä. Noin Honda CR-V:n kokoinen Galaxy L7 on lataushybridi ja malliltaan katumaasturi. Auton ohjaamossa on peräti kolme näyttöä, 10,25-tuumainen mittaristo, 13,2 tuuman keskuskosketusnäyttö sekä 16,2 tuuman näyttö matkustajalle.

Geely käyttää L7-mallissaan uutta 1,5-litraista bensiinimoottoria, jonka hyötysuhteessa Geely ilmoittaa pääseen huimaan 44,26 prosenttiin.

Vielä ei ole tietoa, onko automalli tulossa Kiinan ulkopuolisille markkinoille, mutta Car News Chinan mukaan Geely Auton varapuheenjohtaja Chen Zheng mainitsi myös auton lanseeraustilaisuudessa, että Geelyn pilvi- ja yksityisyyssuoja noudattaa korkeimpia tietosuojastandardeja, mukaan lukien eurooppalainen GDPR, joka vihjaa myös siihen, että automalli ja mahdollisesti muitakin Geelyn tuotteita nähtäisi myös Euroopassa.

Galaxy-malliston autot tunnistaa niiden mallimerkinnöistä, ovatko ne lataushybridejä vai täyssähköautoja. L tarkoittaa L7:n tapaan lataushybridiä ja E-kirjain puolestaan täyssähköautoja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Audin näköinen konsepti

Geelyn Galaxy-mallistossa huomio kiinnittyy Galaxy Light -konseptiin, jossa on jotain tuttua. Auton voi heti ensisilmäyksellä tunnistaa Audi e-tron GT:n näköiseksi, autoissa on hyvin paljon samaa. Galaxy Light on kuitenkin, toisin kuin Audi e-tron GT, lataushybridi. Hyvin valmiilta näyttävän auton toimintamatka pitäisi olla laaja ja auton ilmanvastuskerroin, joka on vaivaiset 0,19, tukevat sitä.

Tuotantovalmis auto varustetaan lidareilla, tutkailla ja jopa satelliittivastaanottimilla, sillä Geelyn tytäryhtiön Geespacen tavoitteena on saada kiertoradalle 72 satelliittia vuoteen 2025 mennessä. Galaxy Light -konseptiautosta ei ole fyysisiä taustapeilejä eikä ovenkahvoja, auto tukee lukituksen avaamista NFC-sirulla ja siinä on jopa drone-portti takana. Drone voi laskeutua porttiin ja latautua siinä paikoillaan. Jännittävää nähdä, mitkä kaikki ominaisuudet ovat autossa siinä vaiheessa, kun sen tuotanto käynnistyy.

Geelyn uusien mallien ennakkomyynti on jo alkanut Kiinassa ja kaikkien seitsemän mallin lanseerausaikataulut ovat myös selvillä. Lanseerausaikataulut ovat seuraavat:

Galaxy E6 (Q3, 2024), Galaxy E7 (Q2, 2024), Galaxy E8 (Q4, 2023), Galaxy L5 (Q2, 2024), Galaxy L6 (Q3, 2023), Galaxy L7 (Q2, 2023) ja Galaxy L9 (2025)

Lähteet Geely, Car News China

Luetuimmat