10.8.2022

Koulut alkaa – SKAL peräänkuuluttaa liikenteen ammattilaisilta yhteispeliä

välkky suojatievalo Innotrafik

Koulut alkavat tällä viikolla. Suurin osa Suomen lapsista aloittaa koulunsa peruskouluissa joko keskiviikkona 10. tai 11. elokuuta.

Koulut alkavat tällä viikolla koko Suomessa, joko keskiviikkona tai torstaina. Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, että lasten koulutie on tänäkin vuonna turvallinen eikä sooloiluun ole sijaa, muistuttaa kuljetusyrityksiä edustava Suomen kuorma-autoliitto eli SKAL.

– Liikenne ei ole sooloilun paikka, olemme siellä aina yhdessä toisten kanssa. Turvalliseen koulutiehen tarvitaankin kaikkien liikenteessä toimivien sekä kotien ja koulujen hyvää yhteispeliä, sanoo SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Puhelimen käyttö vie huomion liikenteestä

SKALista korostetaan, että jokainen päivä on liikenteessä vastuullisuuden päivä, mutta nyt valppaus on erityisen tärkeää, kun pienet koululaiset ilmestyvät liikenteeseen. Tarkkaavaisuutta tarvitaan erityisesti koulujen ja päiväkotien tuntumassa.

– Me liikenteen ammattilaiset tunnemme liikennesäännöt, mutta koulutiellä liikkuvat lapset vasta harjoittelevat niitä. On meidän kaikkien etu turvata lasten koulutie ja myös opastaa lapsia turvalliseen liikkumiseen liikenteessä. Erityisesti puhelimen käyttö tiellä herättää huolta, sillä se vie huomion liikenteestä, Ylälehto sanoo.

Koulun alkaminen on "ensikertalaisille" eli ekaluokkalaisille jännä paikka. Se voi olla jännä paikka myös koululaisen vanhemmille. Liikenteessä tämä näkyy, kun pienet jalankulkijat ilmestyvät isoine reppuine liikenteeseen.

SKAL on vuosien ajan vaalinut perinnettä tekemällä liikennekasvatustyötä kouluissa ja päiväkodeissa yhteistyössä muiden viranomaisten ja järjestöjen kanssa. Monet kuljetusyrittäjät vierailevat vuosittain kouluissa kuljetuskalustonsa kanssa havainnollistaen esimerkiksi raskaan kaluston katvealueita lapsille.

Lähde: SKAL

Luetuimmat