15.4.2020

Korona iskee ilmailuun: lentoalan menetykset 233 miljardia euroa

lentoalan menetykset

Koronakriisi ja sen tuomat matkustusrajoitukset tekevät merkittävän loven lentoyhtiöiden tulokseen tänä vuonna, arvioi kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA.

Lentoyhtiöt ovat taloudellisesti ainutlaatuisten haasteiden edessä – kiitos koronakurimuksen globaalien seurausten. Vuoden 2020 alkupuolella globaaliksi pandemiaksi yltynyt koronavirus ja sen aiheuttamat maailmanlaajuiset matkustuskiellot ja rajojen sulkemiset nakertavat merkittävästi lentoyhtiöiden tulosta.

Lentomatkustamisen hiipuminen on jo aiheuttanut lentoalalla lomautuksia ja konkurssiuhkia. Rahtilentojen jatkuminen ei millään riitä korvaamaan lentoyhtiöille loma- ja liikematkustamisen ehtymisen aiheuttamia menetyksiä.

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA on arvioinut, että vuoden 2020 aikana lentoyhtiöt menettävät matkustajaliikenteen tuloja 252 miljardia dollaria (233 miljardia euroa) verrattuna vuoteen 2019.

IATAn tuoreimpien kuukausiraporttien mukaan lentoliikenteen matkustajakilometrit laskivat helmikuussa yli 14 prosenttia, yhtä suuria matkustusmäärien lakuja on koettu edellisen kerran vuoden 2001 terrori-iskujen vaikutusten vuoksi.

Teksti: Timo Turkula, Marko Jokela Kuva: Moottorin arkisto Lähde: IATA 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat