13.7.2016

Suomalainen DRIVE!-autokoulusimulaattori esillä SuomiAreenalla

DRIVE! ajosimulaattori

Ensimmäisenä ajosimulaattorin rattiin hyppää liikenneministeri Anne Berner.

CSE Simulationin kehittämä DRIVE!-ajosimulaattori esitellään Porin SuomiAreenalla. Autokouluihin tarkoitettu simulaattori on osa SuomiAreenan digitaalisuus-teemaa ja se on kehitetty yhteistyössä Suomen Autokoululiiton kanssa.

– Tuomme SuomiAreenaan juuri valmistuneen ajosimulaattorimme, joka on juuri saanut Trafin hyväksynnän pimeänajoharjoitukseen. Ajosimulaattori on kehitetty yhteistyössä Suomen Autokoululiiton kanssa. Pitkä tie on kuljettu tähän hetkeen, jolloin ensimmäiset suomalaiset ajosimulaattorit ovat valmiina käyttöön autokouluissa, kertoo CSE Simulation Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Nurkkala.

– Ajosimulaattorin kehitys käynnistyi 2010 Oulun Yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun projektina, jossa kehittynyt osaaminen ja innovaatiot on nyt kaupallistettu DRIVE! –ajosimulaattorin kautta. Ajosimulaattorin tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Ajosimulaattoreita on tilattu ennakkoon yli 20 kappaletta. Myös virtuaalilasit tulevat olemaan osa ajosimulaattorissa annettavaa opetusta jo lähitulevaisuudessa.

Kotimaisten autokoulumarkkinoiden jälkeen DRIVE! pyrkii suuntaamaan kansainvälisille markkinoille. Simulaattoreita rakennetaan Kajaanissa ja ne on suunniteltu peliteknologian pohjalta. Tavoitteena on tehostaa simulaattorin vaikuttavuutta pelillisyyden keinoin. Tarkoituksena on tarjota autokouluille kustannustehokas vaihtoehto, joka tuo suomalaiset ajomaisemat ja ajoneuvon tärinöiden simuloinnin osaksi ajoharjoittelua.

DRIVE! -ajosimulaattori on testattavissa SuomiAreenalla 14.-15.7. paikassa Kansalaistori 22.

Lähde: Suomen Autokoululiitto Kuva: CSE Simulation

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat