25.6.2024

Suviseurat ruuhkauttavat liikennettä tällä viikolla – varaudu ruuhkahuippuihin etukäteen

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Pudasjärvellä järjestettävät Suviseurat tuovat alueelle noin 75 000 vierasta. Ruuhkia ennustetaan erityisesti Oulun ja Kuusamon väliselle valtatie 20:lle.

Pudasjärvellä 28.6.–1.7. järjestettävät Suviseurat aiheuttavat useina päivinä liikenteen jonoutumista, Fintraffic tiedottaa. Tapahtumaan odotetaan saapuvan yli 9 000 asuntovaunua tai -autoa, minkä lisäksi liikenteessä näkyvät tapahtumaan saapuvat henkilö- ja linja-autot. Vilkkain ajankohta on lauantai-iltapäivällä, jolloin seura-alueella voi olla jopa 20 000 ajoneuvoa, kun mukaan lasketaan myös päiväkävijät.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ruuhkaisimmat ajankohdat ja paikat

Suviseurat vilkastuttavat liikennettä Fintrafficin mukaan erityisesti Oulun ja Kuusamon välisellä valtatie 20:llä. Liikenne ruuhkautuu jo ennen tapahtuman alkua. Menoliikenteessä ruuhkaisimmat ajankohdat ovat illat ja alkuyöt 26.–28.6.

Ruuhkaisimmat paikat ovat valtatie 20 ja kantatien 78 risteyksessä sekä kantatiellä 78 Pudasjärven lentokentän kohdalla. Liikkuminen kannattaa ajoittaa aamupäivään ja alkuiltapäivään ruuhkien välttämiseksi.

Suurimmat ruuhkahuiput paluuliikenteessä ovat sunnuntaina 30.6. klo 12–20 ja maanantaina 1.7. klo 12–18.

Liikenteen sujuvoittaminen – suuntaa näitä reittejä Suviseuroille

Suviseurojen järjestäjät ohjaavat vieraita Pudasjärvelle neljää eri reittiä pitkin liikenteen sujuvoittamiseksi:

  • Pohjoisesta kantatietä 78 Ranualta Pudasjärvelle
  • Oulusta valtatietä 4 Iin Olhavaan asti, josta seututietä 855 Pudasjärvelle
  • Keski-Pohjanmaalta seututietä 800 Piippolan kautta Puolangalle ja sieltä kantatietä 78 kohti valtatietä 20 ja Pudasjärveä
  • Etelä-Suomesta valtatietä 5 Kajaanin kautta Paltamoon ja sieltä kantatietä 78 Puolangan kautta kohti valtatietä 20 ja Pudasjärveä

Useilla eri reittivaihtoehdoilla pyritään sujuvoittamaan liikennettä, mutta ruuhkahuippuina liikenteen jonoutumisiin on syytä varautua.

Seuraa liikennetietoja

Autoilijoiden on hyvä seurata oman ajoreittinsä liikennetietoja etukäteen Fintraffic Liikennetilanne -palvelusta tai Fintraffic Mobiilista. Näistä palveluista löytyvät muun muassa ajantasaiset liikennemäärät, ruuhkatiedot sekä liikennetiedotteet.

Muistathan varautua ruuhkahuippuihin ja suunnitella matkasi hyvissä ajoin etukäteen!

Lähde: Fintraffic

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat