16.8.2017

Viikonlopun viihteenä: Historic Grand Race jälleen Ahvenistolla

Historic Grand Race 2017

50-vuotias Ahvenisto juhlii perinteisen Historic Grand Race -viikonlopun merkeissä tulevana lauantaina ja sunnuntaina.

Jo 27. kerran järjestettävä Historic Grand Race viihdyttää jälleen tulevana viikonloppuna Hämeenlinnan Ahvenistossa. 19.–20.8. klassisella Ahveniston radalla nähdään peräti 200 kilpailijan lisäksi myös koko joukko klassikkokalustoa aina Timo Mäkisen Triumph TR3:sta ja Morris Mini Cooper S:stä alkaen.

Vuodesta 1995 järjestetyn moottoriurheilutapahtuman taustalla on Historic Race Finland, joka vaalii historiallisten kilpa-autojen harrastamista ja järjestää historiallisten autojen asvalttikilpailuja. Erityisenä teemana nähdään tänä vuonna Ahveniston avajaiskaudelle 1967 osallistuneita kilpailijoita sekä kilpailujärjestelyihin ja radan rakentamiseen osallistuneita henkilöitä. Lisäksi molempina päivinä on veteraanikilpamoottoripyörien näytösajot ja yli 30-vuotiaiden klassikkoharrasteajoneuvojen paraatit. Ahveniston 50-vuotisesta taipaleesta voit lukea Hannele Hatanpään toimittaman tietopaketin Historic Grand Racen sivuilta.

Historic Grand Race

Nostalgialta on vaikea välttyä Historic-luokkien kilpalähdöissä, joissa nähdään kalustoa FIA:n Liite K:n mukaisia vanhoja koppiautoja aina Lotus Cortinoitsta RS Escorteihin. Lisäksi mukana ovat avokilpureista muun muassa Formula V:t, Formula 4:t sekä Formula Fordit. Kansallisista luokista nähdään suositut Roadsport- ja Mini 1000 -luokat, unohtamatta Subaru Sportteja, Locostien ja Special Saloon SS 1300 -kilpureita.

Lauantaina ajetaan 9:30–17:40 välisenä aikana peräti yhdeksän aika-ajoa ja yhdeksän kilpalähtöä. Sunnuntaina ajoaikana on 9:00–16:43, jonka puitteissa on yhdeksän lämmittelyä ja yhdeksän kilpalähtöä. Kilpailuiden lisäksi klassisia harrasteajoneuvoja nähdään paraateissa ja näytösajoissa. Liput: lauantai 8 euroa, sunnuntai 10 euroa, viikonloppu 15 euroa. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Lisätietoja Historic Grand Racesta löytää parhaiten tapahtuman verkkosivuilta sekä Facebook-tapahtumasta.

Lähde ja kuva: Historic Grand Race

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat