Audi Q2

Ajoneuvot Uutinen 1.3.2016

Audin uusi Q2 on nuorekkaampi pikkumaasturi

Q-malliston juniori tavoittelee uutta ostajakuntaa urheilullisella nuorekkuudella.

Audin Q-katumaasturiperhe laajenee uudella pienemmän kokoluokan Q2:lla. Merkin mukaan Q2 erottautuu nuorekkuudella ja edistyksellisellä muotoilulla muista katumaastureista.

– Olemme kehittäneet uuden Audi Q2:n erityisesti nuorille asiakkaille, kertoo Audin hallituksen puheenjohtaja Rupert Stadler.

Audi Q2

Uusi ”geometrinen muotokieli” ei välttämättä heti välity katsojalle, mutta Q2:n suhteellinen mataluus on osoitus mallin urheilullisuudesta. Myös kyljen pokkauksilla on haettu jäntevyyttä. Pituutta uutukaisella on 4,19 metriä, akselivälin ollessa 2,60 metriä. Korkeutta on 1,51 metriä ja leveyttä vastaavasti 1,79 metriä. Tavaratilaa Q2:ssa on sangen asiallisesti, kapasiteetin vaihdellessa 405:stä 1050 litraan.

Audi Q2

Sisällä urheilullista tuntumaa on haettu sijoittamalla kuljettaja kuten Audin sedan-mallistossa, eli matalalle suhteessa ohjauspyörään. Samalla korostuu myös mallin korkea olkalinja. Audin kiitelty virtual cockpit ja tuulilasin heijastusnäyttö saavat kaverikseen kattavan määrän turvavarusteita. Audi pre sense auttaa välttämään onnettomuuksia jalankulkijoiden ja muiden ajoneuvojen kanssa, aktiivisen vakionopeudensäätimen ja ruuhka-avustimen helpottaessa jokapäiväistä elämää.

Audi Q2

Moottorivaihtoehtoja on yhteensä kuusi. Kolmisylinterinen yksilitrainen TFSI saa kaverikseen nelisylinteriset 1,4- ja 2,0-litraiset bensiinimoottorit. Lisäksi tarjolla on kolme erilaista nelisylinteristä dieselmoottoria aina 1,6 litrasta 2,0 litraan. Tehohaarukkana moottoreilla on 116 hevosvoimasta 190 hevosvoimaan. Vakiovaihteistona on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, mutta kaikki mallit ovat saatavissa seitsämänvaihteisella S tronic -kaksoiskytkinvaihteistolla. Tehokkaimpien diesel- ja bensiinimoottoreiden yhteydessä vaihteisto on uudempaa mallia, samalla kun niiden yhteyteen saa myös quattro-nelivedon.

Audi Q2

Eurooppaan Audi Q2 saapuu syksyllä, ennakkotilausten alkaessa kesän mittaan.

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat