Seat Ateca

Ajoneuvot Uutinen 19.12.2016

31 maan autotoimittajat: paras valinta eurooppalaiselle on Seat Ateca

Autovalmistaja Seatin ensimmäinen kaupunkimaasturi Ateca on nimitetty ”Parhaaksi ostettavaksi autoksi Euroopassa 2017.” Palkinnon takana ovat 31:n maan auto- ja liikennetoimittajat.

Seatin ensimmäinen edustaja SUV-luokassa, eli Seat Ateca, on pokannut eurooppalaisten auto- ja liikennetoimittajien myöntämän palkinnon. Auto on valittu ”parhaaksi ostettavaksi autoksi Euroopassa 2017.”

Käännöstitteli saattaa särähtää korvaan, mutta palkinto ei ole aivan vähäpätöinen.

Arvion takana on auto- ja liikennetoimittajia peräti 31:stä Euroopan maasta. Palkinnon myötänyt Autobest-tuomaristo on suurin itsenäinen autoalan tuomaristo maailmassa eri maiden edustajien lukumäärällä mitattuna. Myös Suomi on edustettuna.

Kaikkiaan Autobest-palkintoja jaetaan tänä vuonna kahdeksassa eri kategoriassa.

Seatille palkinto tuo muun muassa lisää kansainvälistä tunnettuutta.

Autobest 2017 -kilpailussa menestyvän auton täytyy edustaa parasta valintaa, ostokriteereillä mitattuna, suurimmalle osalle Euroopassa olevista asiakkaista.

Valinnan tärkeimpinä perusteina pidetään hintaa, monikäyttöisyyttä sekä huoltoverkostoa ja varaosajakelua. Suunnittelu ja uudet teknologiat, kuten kuljettajaa avustavat järjestelmät, ovat myös painoarvoltaan huomionarvoisia arviointikriteereitä.

Ateca mielii käänteentekijäksi

Autovalmistaja Seat näkee Atecan menestyksen merkittävänä. Merkki kertoo olevansa historiansa suurimaan mallistouudistuksen edessä. Luvassa on Atecan ja Leonin vanavedessä uusi Ibiza sekä kokonaan uusi crossover Seat Arona. Nelikosta kaksi jälkimmäistä esitellään vasta vuonna 2017. Julkaisutahti on merkin oman arvion mukaan silti kiivas. Neljä uutuutta 18 kuukaudessa.

– Atecan tarkoituksena on olla Seatin käännekohta. Tulemme markkinoille uuteen segmenttiin tuotteella, joka tarjoaa asiakkaillemme erinomaisen ajokokemuksen ja edustaa merkkimme DNA:ta esimerkillisesti. Ateca auttaa meitä koko brändin nostamisessa seuraavalle tasolle. Tämä palkinto vahvistaa, että olemme oikealla tiellä, toimitusjohtaja Luca de Meo hehkuttaa.

Autobest-tuomaristo kehui voiton korjannutta automallia muun muassa muotoilun, mukavuuden ja ajo-ominaisuuksien osalta. Atecan kerrotaan myös tarjoavan vastinetta rahalle. Eikä myynti- ja huoltoverkoston suhteen löytynyt moitittavaa.

– Ateca soveltuu niin maantielle kuin hiekkatiellekin, ja sen on- ja off-road -ominaisuudet takaavat ajomukavuuden kaikenlaisilla ajomatkoilla. Tämän vuoksi uskomme vakaasti, että Atecasta tulee segmenttinsä vertailukohde, Seatin tuote- ja kehitysjohtaja Matthias Rabe arvioi.

Seat Ateca

Valmistajansa mukaan Ateca tulee olemaan malli, jota merkki aikoo käyttää tulevaisuuden liikkumisen esimerkkinä. Automallin myötä luvataan esitellä uusia teknisiä ratkaisuja ja teknologioita, vaikka niistä ei sen tarkemmin vielä kerrota julkisesti.

Laaja mallisto lisää arvostusta

Seat Atecan laaja mallisto oli yksi tekijä, jota Autobest-tuomaristo kertoo arvostaneensa valintakriteereissään.

Valikoimassa ovat bensiini- ja dieselmoottorit teholuokissa 115–190 hv, etu- ja neliveto sekä manuaali- ja automaattivaihteisto.

Malliston lisävarustevalikoima led-ajovaloista aina kuljettajaa avustaviin järjestelmiin huomioitiin myös arvostelussa.

Lähde ja kuva Seat

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat