9 miljoonaa Toyotan hybridiä

Ajoneuvot Uutinen 22.5.2016

9 miljoonaa Toyotan hybridiä

Vuodesta 1997 Toyota on valmistanut yhteensä 9 miljoonaa hybridiautoa. Tahti on kuitenkin kiihtymässä, sillä viimeisimmän miljoonan saavuttaminen kesti vain 9 kuukautta.

Huhtikuun 2016 loppuun mennessä Toyotan valmistamien hybridiautojen kokonaismäärä ylitti 9 miljoonaa autoa, tarkan myyntimäärän ollessa 9 014 000 kappaletta. Hybriditeknologian saavuttamasta momentista kertoo se, että viimeisimmän miljoonan saavuttaminen kesti vain yhdeksän kuukautta. Toyotan ensimmäinen hybridiauto oli ensimmäisen sukupolven Prius loppuvuodesta 1997, mallin ollessa samalla maailman ensimmäinen sarjavalmisteinen hybridihenkilöauto.

9 miljoonaa Toyotan hybridiä

Toyota Priuksen neljä sukupolvea perhekuvassa.

Toyota on laajentanut hybridimallistoaan aktiivisesti, sillä alkuvuodesta saatiin esimerkiksi RAV4:n hybridiversio ja Prius saapui lopulta neljännessä sukupolvessaan. Myös Kiinassa alettiin valmistaa Corolla- ja Levin-mallien hybridiversioita, sillä Toyotan näkemyksen mukaan ympäristöystävällisillä autoilla on riittävä vaikutus vain, jos niitä käytetään maailmanlaajuisesti. Yhtiö markkinoikin yli 90 maassa yhteensä 33 erilaista hybridimallia.

Suomessa Toyotan hybridimallistoon kuuluvat RAV4:n ja Priuksen lisäksi Yaris, Auris ja Auris Touring Sports, lataushybridi Prius PHEV sekä tila-auto Prius+.

Vuoteen 2020 mennessä Toyota pyrkii kasvattamaan vuotuisen hybridivalmistuksensa 1,5 miljoonaan autoon vuodessa, jolloin yhtiötä odottaisi myös 15 miljoonaan hybridiauton rajapyykki. Samalla valmistaja pyrkii painamaan autojen negatiiviset ympäristövaikutukset mahdollisimman lähelle nollaa osana Toyota Environmental Challenge 2050 -hankettaan. Toyotan laskujen mukaan yhtiön hybridiautot olivat huhtikuun 2016 loppuun mennessä säästäneet noin 25 miljardia litraa polttoainetta ja 67 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä verrattuna tavanomaisiin bensiiniautoihin.

9 miljoonaa Toyotan hybridiä

Katso myös:

Lähde ja kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat