Ajoneuvot | Moottoripyörät | Uutinen | 16.1.2020

Aamu alkaa A:lla – Moottoripyöräkortin teoriatunnit ilmaiseksi MP 20 -messuilla

Tammi-helmikuun vaihteessa järjestettävillä MP 20 -messuilla on kolmatta kertaa mahdollisuus suorittaa mopo-, kevytmoottoripyörä- ja moottoripyöräkortin teoriatunteja ilmaiseksi.

Jaa artikkeli

MP 20 -messut saapuvat 31.1.–2.2. Helsingin Messukeskukseen. Messujen yhteydessä voi alkaneeseen prätkäkuumeeseen löytää hoitoa ajokortin ensiaskeleen muodossa: paikalla voi suorittaa ajokortin teoriakokeen, vieläpä maksutta. MP-messujen pääsylippu toki pistää ostaa, jotta ovi teoriatunneille aukeaa.

Teoriatunneille osallistuminen edellyttää ennakkoilmoitusta. Messuilla järjestettäviä teoriatunteja on kaksi, ja tapahtuman jälkeen verkossa voi suorittaa kaksi lisätuntia. Teoriaopetuksesta vastaa Haagan autokoulu, mutta ajotunnit voi käydä missä autokoulussa tahansa.

Teoriatunnit järjestetään kortin hankkimisen tekemiseksi entistä helpommaksi ja edullisemmaksi. Ilmaisia MP-messujen järjestämiä teoriatunteja tarjotaan 500:lle messukävijälle. Teoriatunneille toivotetaan tervetulleeksi myös, moottoripyöräkortin haltiat, jotka haluavat kerrata asioita tai päivittää tietojaan esimerkiksi pitkän tauon jälkeen.

Teoriatunnit ovat osa rajoittamattoman moottoripyöräkortin (A), teholtaan rajoitetun moottoripyörän (A2), kevytmoottoripyörän (A1) ja mopokortin (AM120) opetusta.

Mopokortin saamiseksi messujen yhteydessä käytyjen neljän teoriatunnin lisäksi tulevien mopoilijoiden tulee suorittaa teoriakoe ja käsittelykoe. Moottoripyöräkortit vaativat messutuntien lisäksi viisi ajotuntia, teoriakokeen, käsittelykokeen ja ajokokeen. Nämä kaikki voi suorittaa missä autokoulussa tahansa, tai opetusluvalla – kokeita lukuun ottamatta.

Teoriatunnit järjestetään samoihin aikohin lauantaina 1.2. ja sunnuntaina 2.2. Kaksi ensimmäistä tuntia alkavat klo 10.30. Näillä teoriatunneilla annetaan vinkkejä ja ohjeita moottoripyöräilyn aloittamiseen, tunnit sopivat jo kortin omaaville tai sitä suunnitteleville.

Kaksi seuraavaa tuntia alkavat klo 13.00. Turvallisuuskoulutuksen oppitunnit ovat oppilaille, joilla ei ole aiempaa ajokorttia. Loput teoriatunnit suoritetaan itsenäisesti verkossa, kurssilla annettavien ohjeiden mukaisesti.

Lähde: Messukeskus Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu