Ajoneuvot | Uutinen | 16.2.2020

BASF jalostaa Harjavallan akkumateriaalit Saksassa – tehtaat käyntiin 2022

Kemian teollisuuden jätteihin kuuluva BASF on ilmoittanut rakentavansa akkumateriaalitehtaan Saksan Schwarzheideen. Tehtaan tarkoitus on jalostaa Harjavallan tehtaalta tulevaa katodimateriaalin esiastetta.

Jaa artikkeli

Kemian teollisuuden jätteihin kuuluva BASF on ilmoittanut, että se rakentaa Saksan Schwarzheideen tehtaan CAM-katodimateriaaleja varten. Tehtaan kapasiteetiksi on arvioitu akkumateriaalien tuotanto vuosittain noin 400 000 täyssähköauton tarpeisiin. Schwarzheide sijaitsee noin 120 kilometriä Berliinistä etelään, antaen Brandenburgin alueelle lisää sähköautoihin liittyvää liiketoimintaan Teslan ilmoitettua hiljattain, että valmistajan Euroopan tehdas tulee Berliinin lähistölle Grünheideen.

Schwarzheiden tehtaan tarkoituksena on jalostaa Harjavallan tehtaalta tulevat katodien esiasteet (PCAM) muun muassa sähköautojen akkuja varten. Harjavallassa BASF tekee yhteistyötä Norilsk Nickelin jalostamon kanssa, joka toimittaa tehtaan tarvitseman nikkelin ja koboltin. Valmistajan valikoimassa ovat nikkeli-koboltti-mangaani-oksidi (NCM) ja nikkeli-koboltti-alumiini-oksidi (NCA) CAM-katodituotteet, yhtiön panostaessa viime vuosina erityisesti korkean nikkeliosuuden tuotteisiin. Harjavallan sijaintia kiitellään alueen monipuolisesta uusiutuvan energian tarjonnasta, auttaen akkuvalmistuksen hiilidioksidijalanjälkeä.

Valmistajan mukaan sekä Saksan että Suomen tehtaat aukeavat 2022. BASF:ille uusi tehdas avaa mahdollisuuden tuottaa akkumateriaaleja paikallisesti niin Euroopassa, Aasiassa kuin Yhdysvalloissa.

Lähteet: BASF, Yle Kuva: BASF

Jaa artikkeli

Keskustelu