Teslan talous ja juoksu aikaa vastaan

Ajoneuvot Uutinen 14.12.2019

Teslalta 10 000 ihmistä työllistävä tehdas Saksaan

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla alkaa rakennuttamaan autojaan Saksassa, tavoitteena on jopa puolen miljoonan auton vuositahti.

Saksalaislehti Bild kertoi vastikään, että sähköautovalmistaja Tesla suunnittelee rakentavansa uudessa, Saksan Berliinin laitamilla sijaitsevassa tehtaassa 500 000 autoa vuosittain, uutisoi Automotive News Europe. Tehdas tuo mukanaan 10 000 työpaikkaa ja rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2020. Tehtaan alueen kerrotaan olevan kooltaan jopa 420 jalkapallokentän kokoinen.

Marraskuussa Teslan pääjohtaja Elon Musk kertoi, että autoja valmistavan tehtaan sijainniksi on valikoitunut Grünheiden alue Brandenburgin osavaltiossa. Lisäksi Tesla aikoo perustaa suunnittelu- ja muotoilukeskuksen Berliiniin, lähelle uutta lentokenttää.

­– Tehdas tulee valmistamaan akkuja, voimalinjoja ja ajoneuvoja, aloittaen Model Y -crossoverilla, Musk sanoo.

Raportin mukaan myöhemmin tehtaalla aletaan valmistaa myös Tesla Model 3 -mallia. Saksalaisen Frankfurter Allgemeine Zeitungin kerrotaan uutisoineen jopa neljän miljardin euron sijoituksesta tehtaaseen.

Myös Suomi oli kilpailemassa jättimäisen akkutehtaan rakentamisessa, mutta karsiutui Teslan listalta jo ennen lopullisen sijainnin päättämistä.

Lähde: Automotive News Europe Kuvituskuva: Moottorin arkisto / Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Tesla

Kaikki koeajot

Uusimmat