Tesla Cybertruck

Ajoneuvot Autonäyttely Los Angeles 2019 22.11.2019

Tesla Cybertruck on lava-auto suoraan scifi-leffasta, tuotantoon jo 2021

Tesla Cybertruck ei edes yritä muistuttaa mitään aiemmin nähtyä lava-autoa.

Kun Teslan pääjohtaja Elon Musk vihjasi Cybertruckin olevan Blade Runner -elokuvan inspiroima, hän ei luvannyt liikoja. Aamuyöstä yhtiö julkaisi ruostumattomasta tehräksetä tehdyn kulmikkaan kiilan, joka taitaa eronnee Ridley Scottin kulttielokuvan kulkuneuvoista vain lentokyvyttömyydellään.

5,89 metriä pitkänä Cybertruck asettuu kokoluokassa Ford F-150 -malliston puoliväliin. F-150 on Yhdysvaltojen markkinoiden suosituin ajoneuvo, ja lava-autoja yleisesti myydään maassa vuosittain kolmisen miljoonaa. Tesla haluaa massamarkkinoille superradikaalilla tuotteella.

Tesla Cybertruck

Kori kuin Deloreanissa

Vaatimattomuus ei Muskia kaunista: hän kertoo Cybertruckin kiihtyvän paikaltaan 60 mailiin tunnissa (0–96 km/h) vain 2,9 sekunnissa. Lähestymiskulma on 35 astetta, jättökulma 28 ja maavaraa löytyy 16 tuumaa eli 40 senttiä. Ja silti perusmallin toimintamatkaksi kerrotaan yli  400 kilometriä, suuriakkuisella kilometrejä taittuu lataustauotta jopa 800.

Tesla Cybertruck

Eikä siinä vielä kaikki. Musk kertoo korin (tai ainakin pinnan) olevan iskunkestävää ruostumatonta terästä. Kestävyyttä yhtiö demonstroi livelähetyksessäkin – tosin panssari-ikkunoiden kohdalla lopputulos oli nolo säröytyminen ensimmäisellä iskulla. Töitä on siis tehtävänä, jotta Cybertruck saadaan luvatun kaltaisena tuotantoon.

Tesla Cybertruck

Siis ulkokuori kuin tieteiselokuvasta, ruostumaton kuin Paluu tulevaisuuteen -Delorean, iskunkestävä, suorituskyvyltään hurja, toimintamatkaltaan valtava ja tähän päälle vielä jonkinlaiset maasto-ominaisuudet? Kaikki alkaen vain $39 900 eli alle 40 000 euroa Yhdysvaltojen markkinoilla. Rajuimman kolmen sähkömoottorin version hinnaksi yhtiö kertoo 69 900 dollaria, eli vajaat 65 000 euroa.

Tesla lupaa auton tuotantoon vuonna 2021, ja kolmen sähkömoottorin versio saapuu 2022. Odotamme innolla, mutta niin odotamme Roadster-urheiluautoa ja Semi-rekkaakin…

Tesla Cybertruck

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Tesla

Kaikki koeajot

Uusimmat