Bentley ja 120000 mehiläistä

Ajoneuvot Uutinen 8.8.2019

Bentley ja 120000 mehiläistä: autotehdas avasi mailleen kaksi mehiläispesää

Hunajaisten hintojen lisäksi Bentley ryhtyy tuottamaan omaa hunajaa. Varsinainen idea tosin on auttaa Britannian mehiläiskantaa ja hyödyntää Bentleyn mailla olevia niittyjä.

Vaikka Bentleyn keulamerkkinä olevan ”Flying B”:n ja lentävien mehiläisten ”flying bee” ei kielivitsinä toimikaan suomeksi, on mehiläispesien asennuttaminen autotehtaan maille mielenkiintoinen lisä. Bentleyn kotikonnuille Creween on tuotu nyt kaksi mehiläispesää, á 60 000 mehiläistä. Pesän asukkaat ovat brittiläisiä tarhamehiläisiä (Apis Mellifera) ja Bentley on saanut apua uusien asukkaiden suhteen paikallisilta mehiläistarhureilta.

Bentley ja 120000 mehiläistä

Bentleyn maille on kylvetty mehiläisten kanssa yhteensopivia luonnonkukkia ja pesät on sijoitettu lähelle pittoreskia Cheshiren maaseutua. Yksittäinen pesä kykenee tuottamaan noin 15 kilogrammaa hunajaa kaudessa, eli noin 50 purkkia luonnon makeutusaineutta. Bentleyn ideana onkin tehdä merkin omaa hunajaa.

– Vaikka Pyms Lanen sijaintimme on yli 80 vuotta vanha, etsimme jatkuvasti uusia tapoja parantaa ympäristöjalanjälkeämme ja saavuttaa hiilineutraalin toiminnan, kommentoi Bentleyn tuotannosta vastaava hallituksen jäsen Peter Bosch.

Bentley ja 120000 mehiläistä

– Mehiläiskannat Iso-Britanniassa ovat laskussa, joten kahden mehiläispesän asentaminen biodiversiteetin parantamiseksi on upea tapa hyödyntää tehdasalueemme reunalla sijaitsevaa niittymaata.

Lähde ja kuvat: Bentley

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Bentley

Kaikki koeajot

Uusimmat