Ajoneuvot Uutinen 14.1.2015

Civic Type R tulee kesällä

Hondalle tulossa vilkas uutuusvuosi

Uutuuksien suhteen hiljaiseloa jo jonkin aikaa viettänyt Honda rykäisee. Japanilaismerkki tuo tänä vuonna Suomeen monta uutuutta.

Viime vuoden ainoa Honda-uutuus oli Civic Tourer, joka löysi paikkansa farmarikansan sydämissä. Civicin viime vuoden myynnistä farmarikorinen lohkaisi 53 prosenttia.

– Kannaltamme on tietty iloista, että yli 80 prosenttia farkku-Civicin ostajista tuli muilta automerkeiltä, toimitusjohtaja Jyrki Mäkinen kertoo.

Hondan myynti ylisummaan kärsi viime vuoden lopulla siitä, että oli tiedossa, että tämä vuosi tuoreuttaa mallistoa. Honda myi viime vuonna hitusen enemmän autoyksilöitä kuin vuonna 2013, säilyttäen markkinaosuutensa (2,8 prosenttia) ennallaan. Mäkisen mukaan tavoite tälle vuodelle on nostaa osuus 3,2 prosenttiin. Tavoite kasaa paineita autotulokkaiden harteille.

CR-V saa uuden moottorin

Tämän vuoden Honda-tulokkaiden tulva alkaa Civicistä, joka hieman päivittyy ulkonäöltään ja myös tekniikaltaan. Yhtäjalkaa Civicin kanssa Suomeen rantautuu uudistunut keskikokoinen katumaasturi eli Hondan myynnillinen syömähammas CR-V. Tuolloin eletään huhtikuun puoliväliä.

Vist

Uutta keula- ja peräilmettä merkittävämpää on tapahtunut konepellin alla. Nelivetoisten CR-V-mallien voimanlähde vaihtuu jo vanhentuneeksi käyneestä 2,2-litraisesta dieselmoottorista kaksoisahdettuun 1,6-litraiseen moottoriin. Vaikka iskutilavuus pienenee, on voimaa tarjolla aiempaa enemmän (160 hv).

Auto tulee aluksi tarjolla manuaalivaihteisena, yhdensänlovinen automaattivaihteisto seuraa hieman myöhemmin perässä. CR-V on ollut yksi suosituimmista katumaastureista Suomessa, jonka teillä niitä liikkuu noin 21 000 yksilöä.

Jazz kasvaa ja Type R tekee paluun

Syyskuun tullen tulevat uusi kolmanen sukupolven Honda Jazz, jonka akseliväli ja pituus hieman kasvavat. Jazzin keulille tulee uusi 1,3-litrainen voimanlähde. Nykyinen viisilovinen manuaalivaihteisto muuntuu kuusiportaiseksi. Tarjolle tulee myös CVT-automaattivaihteisto.

Honda_uutuudet-8Eneli

Syksyllä tulee tarjolle myös pienempi katumaasturi HR-V. Se oli joinakin vuosina Suomessa jopa CR-V:tä suositumpi. Malli tulee tarjolle vain etuvetoisena versiona.

Urheilullisia ajoelämyksiä haikailevien toiveisiin vastaa kesä–heinäkuussa tarjolle tuleva neljännen sukupolven Civic Type R, joka on kautta aikain suorituskykyisin Type R -malli.

Kaksilitraisen turbomoottorin tehoksi kerrotaan tässä vaiheessa yli 280 hevosvoimaa.

 Teksti: Marko Jokela, kuvat: Valmistaja

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat