Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 27.12.2022

Cupra kehittää vahvasti myös kilpa-autoja – nyt mukaan Formula E -sarjaan

Cupra liittyy ensi kaudella mukaan Formula E -sarjaan uudella ABT Cupra -kilpa-autolla.

Volkswagen-konserniin kuuluva Cupra on ilmoittanut, että sen koko mallisto on täyssähköinen vuonna 2030. Tätä kehitystyötä tehdään myös kilparadoilla entistä voimakkaammin, kun Cupra liittyy mukaan Formula E -sarjaa. Cupran kumppanina Formula E -sarjassa on ABT ja kumppanukset tuovat sarjaan ensi kaudelle uuden ABT Cupra -auton.

Cupra on jo viimeiset neljä vuotta kehittänyt moottoriurheilukalustoaan. Se on mukana muun muassa e-Racer -sarjassa täyssähköisellä rata-autolla. Cupra e-Racer oli kilpailun nopein ja luotettavin auto toista vuotta peräkkäin. Lisäksi Cupra on jo ABT:n kumppani Extreme E -sarjassa, joka on täyssähköisten SUV-maastoautojen kilpasarja.

ABB FIA Formula E, johon Cupra nyt myös liittyy on on maailman ensimmäinen täyssähköinen FIA World Championship -kilpasarja ja ainoa moottoriurheilun kilpasarja, joka on ollut hiilineutraali heti sen alusta alkaen.

– Moottoriurheilu on Cupran DNA:n ytimessä. Nyt on oikea aika ottaa seuraava askel eteenpäin ja liittyä maailman merkittävimpään täyssähköiseen moottoriurheilusarjaan. En malta odottaa, kun näen ABT CUPRA Formula E -tiimin kilpailevan maailman ikonisempien kaupunkien sydämessä. Formula E -sarjaan liittyminen, ainutlaatuiseen moottoriurheilun näyttämöön, alleviivaa tavoitettamme tulla globaalisti merkitykselliseksi brändiksi, päämääränämme inspiroida maailmaa Barcelonasta käsin, Cupran toimitusjohtaja Wayne Griffiths sanoo.

Vuoden 2023 kuljettajina ABT Cupra -tiimissä toimivat hollantilainen Robin Frijns ja sveitiläinen Nico Müller. Tiimin pääyhteistyökumppaneiden ABT:n ja Cupran lisäksi Mahindra Racing tuottaa autoon voimalinjateknologian.

Lähde: Cupra

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Cupra

Kaikki koeajot

Uusimmat