Cupra Raval sähköauto ID.2 VW

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 21.5.2023

Cupran pieni sähköinen on nimeltään Raval – räväkämpi ID.2 tähtää 440 kilometrin toimintamatkaan

Taiteilijanimellä UrbanRebel esitelty sähköauto on saanut nimekseen Cupra Raval. Varsinaissuomalaisen kuravitsin takana on räväkämmin tyylitelty versio ID.2:sta.

Viime vuonna UrbanRebelinä esitelty kompakti sähköauto on saanut nimekseen Cupra Raval. Nimi on poimittu Barcelonan kaupunkikartasta sisarmalli Bornin tapaan.

Kompakti sähköauto rakennetaan yhdessä Volkswagen ID.2:n kanssa Martorellin tehtaalla uudelle etuvetoiselle MEB Small -perusrakenteelle. 166 kilowatin (226 hv) moottorin pitäisi riittää 0–100 km/h kiihdytykseen 6,9 sekunnissa. Latauksen huipputeho on 120 kW ja toimintamatkaa autolle maalailtiin 440 kilometriä viime vuoden esittelyn yhteydessä.

Cupra Raval ID.2 VW sähköauto

Volkswagenin version ollessa melko konservatiivinen tulkinta sähköisestä Polosta, tähtää Cupra enemmän suorituskykyyn ja räväkkyyteen. Muodoissa näkyy tiettyä jännitteisyyttä ja ohjauspyörän painikkeita ollaan viemässä peliohjaimen suuntaan. Myös Škoda saa oman versionsa kompaktista sähköautosta.

Cupra Raval ID.2 VW sähköauto

Cupran ja Seatin toimitusjohtaja Wayne Griffiths kertoi, että Raval on kohdennettu ennen kaikkea Z-sukupolvelle (~1995-2010 syntyneet).

Cupra Raval on saapumassa 2025 ID.2:n kanssa ja kyseessä on Cupran kolmas sähköauto. Tutun Bornin lisäksi ennen Ravalia markkinoille ennättää hiljattain esitelty Tavascan.

Lähteet: Cupra, Automotive News Europe Kuvat: Cupra

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Cupra

Kaikki koeajot

Uusimmat