Race Against Covid Vettel - RM Sotheby's

Ajoneuvot Uutinen 16.7.2020

ESPN Meksiko: Vettelin sopimus nimeä vaille valmis, toinen brittitallin kuljettajista etsii jo uutta työpaikkaa

Formuloiden kuljettajamarkkinoiden kovimmat kuohut selvitettiin tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, kun Ferrari laittoi kuljettajarumban käyntiin palkkaamalla ensi kaudeksi Sebastian Vettelin tilalle Carlos Sainzin. ESPN Meksikon mukaan Vettelin ensi kauden tallipaikka on jo lähes varmaa.

ESPN Meksikon mukaan meksikolaiskuljettaja Sergio Pérezin läheiset lähteet ovat paljastaneet Racing Point -kuljettajan etsivän itselleen taustajoukkoineen uutta työpaikkaa. Asiasta uutisoi ensin SuomiF1.com.

Useat lähteet uutisoivat aiemmin saksalaiskuljettaja Sebastian Vettelin saaneen tarjouksen Racing Pointilta ensi kaudesta. Vettel joutuu jättämään Ferrarin tämän kauden päätteeksi, ja suurin osa kilpailukykyisistä talleista on jo vahvistanut kuljettajansa vuodelle 2021. Racing Point näyttää alkukauden perusteella nostaneen tasoaan, joka oli odotettavissa sillä tiimin auto perustuu pitkälti Mercedeksen viime kauden voittaja-autoon.

Pérez on suoriutunut huomattavasti tallikaveriaan Lance Strollia paremmin, mutta hänen uskotaan silti joutuvan väistymään, sillä ensi kaudella Aston Martiniksi nimensä muuttavan tallin omistaja on Strollin isä, liikemies Lawrence Stroll.

Pérezillä on sopimus nykyisen tallinsa kanssa vuoteen 2022 saakka, ja hänen kerrotaan tuovan tiimiin paljon rahaa sponsoreiden kautta, joten halvaksi meksikolaisesta luopuminen ei tallille tulisi. Nelinkertaisen maailmanmestarin tuomalla julkisuudella taas halutaan näyttää, että Aston Martin haluaa kilpailla tosissaan kärkisijoista.

Jos Pérez mielii pysyä rata-autoilun kuninkuusluokassa, vaihtoehtoja uudeksi työnantajaksi on käytännössä kaksi: Haas ja Alfa Romeo. Haas ei ole ollut tyytyväinen kuljettajiensa suorituksiin. Alfa Romeolle pääseminen taas vaatisi Kimi Räikkösen jäämistä eläkkeelle.

Lähde: ESPN Meksiko Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat