Formula 1

Ajoneuvot Uutinen 12.5.2020

Nelinkertaisen maailmanmestarin ja Ferrarin tiet eroavat – kuka ottaa Sebastian Vettelin paikan?

Scuderia Ferrarin kaikkien aikojen kolmanneksi voitokkaimmaksi kuljettajaksi itsensä ajanut Sebastian Vettel jättää tallin kauden 2020 jälkeen. Ferrari ei ole vielä kommentoinut, kuka ottaa 32-vuotiaan saksalaisen paikan tallissa.

Saksalainen, neljä perättäistä maailmanmestaruutta Red Bullilla voittanut Sebastian Vettel ilmoitti jättävänsä Ferrarin kuluvan kauden päätteeksi. Vettel siirtyi Ferrarille Red Bullilta vuonna 2015. Maranellon punavalkeissa ajohaalareissa hän saavutti kaksi hopeaa ja yhden pronssin rata-autoilun kuninkuusluokassa.

– Suhteeni Scuderia Ferrarin kanssa päättyy vuoden 2020 lopussa. Parhaiden mahdollisten tulosten saavuttamiseksi tässä urheilussa on tärkeää, että kaikki osapuolet toimivat keskenään täydellisessä harmoniassa, Vettel ilmoitti.

Aiemmin Ferrarin huhuttiin tarjonneen Vettelille yhden vuoden jatkosopimusta, huomattavasti nykyiseen nähden leikatulla palkalla. Vettel kuitenkin mainitsee, ettei päätöksen taustalla ollut taloudellisia syitä.

– Talli ja minä olemme ymmärtäneet, että halua yhdessä pysymiseen tämän kauden jälkeen ei enää ole. Talousasioilla ei ole ollut osaa tässä yhteisessä päätöksessä.

– Viimeisten kuukausien tapahtumat ovat saaneet monet meistä pohtimaan, mitkä ovat elämämme todelliset prioriteetit. On käytettävä mielikuvitusta ja omaksuttava uusi lähestymistapa muuttuneeseen tilanteeseen. Itse aion ottaa tarvitsemani ajan pohtiakseni mikä itselleni todella on tärkeää, Vettelin tiedote jatkuu.

Vettel kertoo tavoitteekseen saavuttaa lisää kauniita yhteishetkiä tallin kanssa pitkän yhteiselon päätteeksi.

Formula1.comin mukaan Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi niin ikään päätöksen Vettelin lähdölle syntyneen yhteisymmärryksessä, ja päätöksen olleen vaikea.

– Sebastianin veroisen kuljettajan ja ihmisen pois päästäminen ei ollut helppo päätös.

Tallipaikalle riittää ottajia

Tallipaikka legendaarisessa Ferrarin F1-tallissa on monen kuljettajan unelma. Autosportin mukaan vahvimmat kandidaatit Vettelin paikan ottajaksi Charles Leclercin rinnalla ovat McLarenin Carlos Sainz Jr. ja Renaultin Daniel Ricciardo. Ricciardo ajoi yhden kauden Red Bullilla Vettelin tallikaverina.

Formula 1 -comebackkia on vihjaillut haluavansa myös espanjalainen Fernando Alonso, jonka paikan Ferrarilla Vettel aikanaan vei, joten häntäkään ei sovi jättää täysin laskujen ulkopuolelle. Sarjan ulkopuolelle jääneisiin takaisin kisaamaan tahtoviin kuljettajiin kuuluu myös Niko Hulkenberg, jonka tälle kaudelle Renaultin ohjaamossa korvasi Esteban Ocon.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ferrari

Kaikki koeajot

Uusimmat