Ferrarilla kasvutavoitteita

Ajoneuvot Uutinen 19.8.2019

Ferrarilla kasvutavoitteita: ”emme jahtaa Porschen myyntimääriä”

Ferrari haluaa kasvattaa etumoottoristen autojensa myyntiosuutta ja -määrää, mutta Porschen vuosituotantoluvut eivät Italiassa hetkauta.

Yhdysvalloissa Pebble Beachin Concours d’Elegancessa puhunut Ferrarin hallituksen puheenjohtaja John Elkann kommentoi, että merkillä on tietynlaisia kasvutavoitteita.

Tavoitteena on kasvattaa helpommin lähestyttävien etumoottoristen ja nelipaikkaisten GT-mallien osuus 40 prosenttiin vuoteen 2022 mennessä. Nykyisellään GT-mallit muodostavat 32 prosenttia myynnistä. Ferrari aikookin esitellä uuden GT-tyylisen auton marraskuussa.

Lisäksi tavoitteena on tuoda Purosangueksi nimetty katumaasturi haastamaan muun muassa Lamborghini Uruksen yhdistelmä katumaasturityyliä ja suorituskykyä.

Ferrarin kilpakumppanina usein pidetty Porsche on kasvattanut vuotuisen myyntinsä jo yli 250 000 autoon katumaasturit laskettuna. Elkann muistutti, että Ferrari ei edes tavoittele saman suuruusluokan myyntiä. Nykyisellään Ferrari on jättämässä taakseen 10 000 auton vuosituotantokerhon, johon kuuluvat muun muassa Aston Martin, Lamborghini sekä McLaren.

Tavoitteena on kuitenkin kasvaa merkittävästi, joten Modenassa riittänee töitä jatkossakin. Vuonna 2022 italialaisen autolegendan liikevaihdon pitäisi olla jo viisi miljardia euroa, kun vielä 2017 Ferrarin liikevaihto oli 3,4 miljardia euroa. Italialaisvalmistaja on linjannut voimakkaita kasvusuunnitelmia jo usean vuoden ajan, aina ikonisen Sergio Marchionnen valtakaudelta asti.

Lähde: Automotive News Kuva: Moottorin arkisto

Lue myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Ferrari

Kaikki koeajot

Uusimmat