Ford Google yhteistyö

Ajoneuvot Uutinen 7.2.2021

Ford ja Google yhteistyöhön: Android-käyttöjärjestelmä Fordeihin vuonna 2023

Teknologiajätti Google ja autonvalmistaja Ford ovat sopineet laajan yhteistyösopimuksen. Kuluttajalle tämä näkynee selkeimmin muutaman vuoden päästä Android-käyttöliittymän muodossa.

Ford ja Google ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on nopeuttaa Fordin liiketoiminnan muutosta, sekä nostaa Fordin autojen yhteystominaisuuksia ja digitaalisia ratkaisuja uudelle tasolle. Google Cloud toimii jatkossa Fordin pilvipalveluiden ensisijaisena toimittajana, joka mahdollistaa Fordille Googlen data-, tekoäly. ja koneoppimisosaamisen hyödyntämisen.

Sopimuksen myötä Fordit ja Lincolnit tullaan varustamaan Android-käyttöjärjestelmällä esimerkiksi Volvo XC40 P8 -täyssähköauton tapaan. Google omistaa Androidin, joten luonnollisesti käyttöjärjestelmään integroidaan Googlen sovelluksia ja palveluita.

Näihin sovelluksiin ja palveluihin kuuluu esimerkiksi Google Assistant -ääniohjaus, Google Maps -navigointi ja Google Play -sovelluskaupan tuomat musiikki-, podcast- ja äänikirjasovellukset, jotka optimoidaan toimimaan myös autoissa.

Yhteistyö käyttöjärjestelmää syvempää

Yhtiöiden yhteistyö tarkoittaa kuitenkin myös paljon muuta, kuin uutta käyttöjärjestelmää Fordin autoihin.

Yhteistyön jatkuvuuden varmistamiseksi osapuolet perustavat Team Upshift -yhteistyöryhmän, jonka tarkoituksena on hyödyntää molempien osapuolten osaamista ja resursseja. Ryhmän odotetaan työskentelevän erilaisien projektien parissa, kuten uusien auton ostamis- ja omistustapojen kehittämisessä.

– Käymme parhaillaan läpi Fordin historian suurinta muutosta autojemme sähköistymisen, liitettävyyden ja autonomisen autoilun vauhdittamana. Googlella ja Fordilla on yhdessä voimaa innovaatioihin, joilla voimme tuottaa ylivoimaista asiakaskokemusta ja nykyaikaistaa liiketoimintaamme, Fordin toimitusjohtaja Jim Farley toteaa.

Google-yhteistyön mahdollistaman yhteysominaisuuksien kehittymisen odotetaan vaikuttavan Fordin toimintaan monialaisesti. Tavoitteena on muun muassa asiakaskokemusten parantaminen, tuotekehityksen nopeuttaminen ja reaaliaikaisten ilmoitusten mahdollistaminen asiakkaille.

– Olemme ylpeitä yhteistyöstä ja siitä, että voimme tuoda kumppanuuteen parhaat puolet Googlen tekoälystä, data-analytiikasta ja pilvialustoista, mikä auttaa Fordia liiketoiminnan muutoksessa ja autoteollisuuden teknologioiden kehittämisessä. Tämän avulla liikenneturvallisuus ja autoien yhteysominaisuudet paranevat, Googlen ja Alphabetin toimitusjohtaja Sundar Pichai sanailee.

Lähde ja kuva: Ford

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat