2017 Ford Fusion/Mondeo Sport

Ajoneuvot Uutinen 21.2.2016

Ford Mondeo V6:een parempaa iskunvaimennusta?

Kahden millisekunnin välein tarkkailtavat anturit auttavat Ford Fusion V6 Sportia reagoimaan kuoppiin jo etukäteen.

Tutun Ford Mondeon yhdysvaltalainen kaksoisveli, Ford Fusion, on saamassa V6-moottorisen Sport-mallin osana mallin kasvojenkohotusta. Samalla Fusion V6 Sport saa uuden, kehittyneen iskunvaimennusjärjestelmän, jonka luvataan parantavan matkustusmukavuutta ja vähentävän auton vaurioita kuoppaisilla teillä.

Järjestelmä toimii tarkkailemalla 12 anturia ja säätämällä iskunvaimennusta jopa kahden millisekunnin välein. Havaitessaan kuopan järjestelmä jäykistää iskunvaimentimet vähentääkseen renkaiden putoamista kuoppaan. Samalla kuopan vastareunan aiheuttama tärähdys vähenee. Järjestelmä myös muistaa kuopan, joten takarenkaiden iskunvaimennus voi reagoida kuoppaan valmiiksi.

– Testasimme ja viritimme järjestelmää ajamalla yli lukemattomien kuoppien yli, rääkäten Fusion V6 Sportia Romeo Proving Groundsin neliöreunaisilla kuopilla saadaksemme ohjelmiston hienovireeseen. Siihen kului lukemattomia tunteja työtä, joka ei ollut erityisen miellyttävää, mutta tulokset ovat sen arvoisia, kommentoi järjestelmää kehittänyt insinööri Jason Michener.

Järjestelmän pitäisi tarkoittaa myös suurempaa säätövaraa eri ajomoodien välillä. Yhdysvalloissa Fusion V6 Sport saapuu kesällä, mutta ei liene liioiteltua odottaa tekniikan saapuvan aikanaan myös Mondeoon.

Ford USA demonstroi järjestelmää myös oheisella videolla, jonka amerikkalaisuus paljastuu pahimmin siinä, että koetut kilpailijat mainitaan nimeltä.

Lähde ja kuva: Ford

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat