2017 Ford Fusion/Mondeo Sport

Ajoneuvot Uutinen 11.1.2016

Kurkistus Ford Mondeon kasvojenkohotukseen

Ford Fusion näyttää tietä myös Mondeon uudistumiselle.

Ford esitteli Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä yksityiskohtia sikäläisen Ford Fusionin kasvojenkohotuksesta. Mondeon amerikanserkun monet piirteet tulevat todennäköisesti myös tälle puolelle valtamerta.

2017 Ford Fusion/Mondeo Sport

Ulkoisesti malli muuttuu hyvin maltillisesti. Merkittävin uudistus ovat uudet, viirumaisemmat sumuvalot. Myös sisätilat ovat lähes ennallaan, joskin Sync 2 -viihdejärjestelmä päivittyy versioon 3 ja automaattivaihteistoa operoidaan valintakiekolla vaihdekepin sijaan.

2017 Ford Fusion/Mondeo Sport

Mallistossa sen sijaan tapahtuu. Uuden Fusion Sport -nimeä kantavan nelivetomallin moottorivaihtoehtona on 2,7-litrainen EcoBoost V6, joka tuottaa 325 hevosvoimaa (242 kW) ja 475 newtonmetriä vääntöä. Myös jousitus ja auton ulkonäkö saavat arvoisensa piristyksen. Sport-mallinimitys on Fordilta tietoinen liike, sillä auton ei ole tarkoitus olla niin urheilullinen kuin esimerkiksi tuttu ST-mallimerkintä vaatisi.

Hybridimallien ohjelmistopäivitys lupaa entistä parempaa toimintasädettä, joskaan Ford ei kertonut lukemia. Uudeksi varustetasoksi Titaniumin yläpuolelle tulee Platinum. Laadukkaiden nahkavalintojen lisäksi varustetasoon sisältyvät 19-tuumaiset kiillotetut vanteet.

Yhdysvalloissa uusiutunut Fusion saapuu kesällä. Eurooppalaisen Mondeon uudistumisesta ei ole toistaiseksi tietoja.

Lähde ja kuvat: Ford

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat