Ford nosti Explorerin 47 metrin korkeuteen Norjassa

Ajoneuvot Uutinen 6.8.2021

Ford nosti Explorerin uusiin korkeuksiin – ei korkeutta kammoksuville

Ford nosti Explorerin peräti 47 metrin korkeuteen vielä muutenkin korkean huipun päältä. Sen luokse voi kiivetä – jos uskaltaa.

Ford on ollut rakentamassa kunnianhimoista kiipeilykilpailua Norjaan. Osin tämän johdosta Ford nosti Explorerin maailman korkeimman vapaasti seisovan kiipeilytornin nokkaan vuoren päältä vielä 47 metriä ylemmäs. Ei takuulla ollut helppo tehtävä nostaa lähes 2,5 tonnia painava Ford Explorerin ladattava hybridi 50 metriä ylöspäin.

Valmistajan mukaan kyseinen auto sopii aktiiviseen elämäntapaan ja juuri tätä se haluaa tempauksellaan viestiä. Kyseinen Over-kiipeilytorni sijaitsee Lillesandissa, Norjan eteläosassa kutsuen kaikki seikkailuun tai jopa kiipeilemään.

Ford Explorer uusissa korkeuksissa

Ford nosti Explorerin

Hauskasti Ford huomasi tässä yhteydessä lataushybridimaasturin olevan melkoisen massiivinen tuote. Tarkalleen 2466 kiloa painavan suuren maastoauton sijoittaminen turvallisesti tornin huipulle ei ollut kuulemma kovin yksinkertainen tehtävä. Insinöörit ja arkkitehdit kehittivät kuusi kuukautta tarkoitukseen sopivaa tukevaa alustaa, jotta auto saatiin ylös turvallisesti.

Nyt se on kuitenkin jämäkästi paikallaan. Tämä tarjoaa mahdollisuuden rohkeille tutustua Exploreriin ja nauttia näkymistä 47 metrin korkeudessa lähimmästä maan tasosta – meren pintaan matkaa on vielä reilusti enemmän.

Ford Explorerin luokse kiipeäminen

Samaa tornia on hyödynnetty myös kiipeilykilpailun järjestemiseen. Ford järjesti Lillesandissa Explore New Heights -kilpailun, johon osallistui 14 huippukiipeilijää.

Heistä kuusi parasta eteni kilpailemaan voitosta, jossa palkintona oli Ford Explorer ladattava hybridi kahdeksi vuodeksi käyttöön. Voittajaksi selviytyi 21-vuotias Leo Ketil Bøe Bergenistä kiipeämällä tornin huipulle vain 3,33 minuutissa

Nyt myös kaikilla muilla halukkailla on mahdollisuus haastaa itsensä, ja vaikkapa tuo huippuaika, 27.8. asti. Torniin tosin pääsee ulkoseinää pitkin kiipeämisen lisäksi myös hieman helpommalla tavalla tornin sisällä kulkevia portaita pitkin.

Ford nosti Explorerin ylös

Ford Explorerin lataushybridi on suurikokoinen auto mittoihinsa ja varusteisiinsa nähden jopa edullisesti. Se yhdistää 3,0-litraisen EcoBoost V6 -bensiinimoottorin 75 kilowatin sähkömoottoriin. Kokonaisuuden 336 kilowattia (457 hv) on varsin vaikuttava lukema. Tavaratila on laajennettavissa istuimia kaatamalla ja kattoon lastaamalla jopa 2 274 litran vetoisuuteen.

Kyseinen Ford Explorer 3.0 V6 Ecoboost PHEV AWD on vieraillut Moottorin koeajossakin Platinum-varustelulla. Kehuja keräsi suorituskyky, tilat ja varustelu, mutta varjopuoliksi jäivät vaatimaton sähköpuoli, korkea kulutus sekä kokonaisuuden viimeistely.

Kuvat ja lähde: Ford

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat