Ajoneuvot Koeajo 22.1.2014

Koeajo: Ford Transit

Fordin sporttipakussa on vetovoimaa neliskanttiseksi. Hyvää: Sporttinen ulkoasu, varustelu, ajettavuus, taloudellisuus. Huonoa: Vaatimaton istuimen sivutuki, vain lyhyt korimalli, automaattivaihteistoa ei saatavilla.

Ford Transit Custom Sport tekee tavarankuljetuksesta astetta hauskempaa. Vuoden 2013 pakettiautoksi valittu Transit Custom on menevän näköinen paketti. Fordin uusi muotokieli toimii hyvin myös hyötyajoneuvoissa. Koeajettu Sport on malliston kallein ja sen hintalapussa lukee 43 342 euroa. Hinnalla saa varsin täydellisesti varustellun pakettiauton.

Peruutuskamera ja kaistavahti ovat lisävarusteita. Peruutuskameran näyttö on näppärästi taustapeilissä. Se on varuste, joka maksaa itsensä takaisin. Sporttia ja tsemppistä on ulkona ja ohjaamossa. Koria on koristeltu helmasarjalla, sekä spoilereilla edessä ja takana. 18 tuuman aluvanteet sekä vauhtiraidat täydentävät urheilullista tunnelmaa. Teema jatkuu myös ohjaamossa.

 Hyvät tilat ohjaamossa

Transit Customin ohjaamossa on mukavat oltavat. Tilaa ja avaruutta riittää. Penkin saa riittävän taakse ja reisituki on kohtuullinen. Istuimien sivutuki on sensijaan yllättävän vaatimaton, kaukana urheilullisesta.

Ohjaus on tunnokas ja johdonmukainen. Transitilla on mukava taittaa matkaa. Äänieristys on hyvää tasoa, sillä moottorin ääni ei häiritse kovassakaan kiihdytyksessä. 155 hevosvoiman dieselmoottori vääntää mainiosti koko kierrosalueella.

Kuusipykäläinen vaihteisto on perushyvä, automaattivaihteistoa ei ole nykyisin saatavilla.

Ford Transit Customin korikokoja on kaksi. Pitkä ja lyhyt. Sporttia on saatavilla ainoastaan lyhyenä versiona. Jopa kolmemetriset tavarat mahtuvat mukaan näppärän lastausluukun ansiosta, joka on istuimen alla.

Teksti ja kuvat: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat