Ajoneuvot Moottoripyörät 18.11.2023

GasGas MC-E 2 – Sähköinen minipyörä tekee offroad-ajon aloittamisesta lapselle helppoa

Offroad-ajoharrastuksen aloittaminen on helpointa sähkökäyttöisellä minipyörällä, jossa on vähäinen huoltotarve ja helppo säädettävyys kuljettajan koon mukaan.

GasGas tuo markkinoille akkukäyttöisen, nuorille lapsille suunnitellun MC-E 2 -minipyörän. Muotoilu on kopioitu GasGasin täyskokoisista offroad-malleista, ja esimerkiksi jousitus tulee WP:ltä kuten merkin isoissakin malleissa. Akku on samantyyppinen kuin sähkötyökaluissa, eli helposti irrotettavissa ja ladattavissa missä vain. Tyhjästä 80 prosentin latauksen saavuttaminen vie 35 minuuttia ja täyteen lataukseen päästään tunnissa.

Kevyt ja painopiste matalalla

MC-E 2 painaa vain 27 kiloa ja lisäksi sen painopiste on erittäin matalalla, mikä tekee siitä kevyen ajettavan. Lastenkin on helppo nostaa se takaisin pystyyn, jos ajaessa sattuu kaatuminen. Turvallisuutta tuo kaatumisanturi, joka katkaisee virran pyörän kaatuessa. Lisäksi siinä on perinteinen hätäpysäytyskytkin.

Moottorissa on kolme ajotilaa, joista nopeimmalla huippunopeus on 33 kilometriä tunnissa, keskimmäisellä 20 kilometriä tunnissa ja alimmalla asetuksella ajamisen alkeita on turvallisinta opetella, kun nopeus on rajoitettu vain seitsemään kilometriin tunnissa.

Yksi MC-E 2:n hienouksia on sen säädettävä ergonomia. Pyörällä voivat ajaa 90-130 -senttiset kuljettajat. Normaali istuimen korkeus on 470 millimetriä, mutta sen voi nopeasti perustyökaluilla vaihtaa 500 millimetriin.

Turvallinen aloittelijalle

Erityisesti pienten lasten harrastusvälineessä turvallisuus on tärkeä asia, ja siihen onkin pyörän suunnnittelussa kiinnitetty erityistä huomiota. Jo mainittujen kaatumisanturin ja hätäpysäytyskytkimen lisäksi turvallisuutta tuovat levyjarrut sekä siististi takapyörän napaan sijoitettu moottori, jolloin pyörässä ei ole lainkaan ketjua eikä rattaistoa. Vanteet ovat 10-tuumaiset ja ensiasennusrenkaina aidosti maastokäyttöön suunnitellut Kenda-nappularenkaat. Pyörä on lähes huoltovapaa, joten se pysyy kunnossa ja turvallisena vaikka huoltojoukoilla ei olisikaan laaja-alaista teknistä osaamista.

Teksti: Janne Huhtala; kuvat: Sebas Romero

Jaa artikkeli

Valmistajalta: GasGas

Kaikki koeajot

Uusimmat